MSB Açıkladı: Helikopter Kazasında 11 Askerimiz Şehit Oldu

Son dakika haberi: Bitlis'ten kahrede haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, helikopter kazası sonucu 11 askerimizin şehit olduğuna yer verildi.

MSB Açıkladı: Helikopter Kazasında 11 Askerimiz Şehit Oldu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada acı haber paylaşıldı.

MSB açıklamasında, Bitlis'ten Tatvan'a doğru gitmekte olan KKK'ya ait Cougar tipi Helikopter ile saat 14.25'te irtibatın kesildiğine yer verildi. Hemen arama çalışmaları başlatıldı. Bölgeye giden ekipler, yaptıkları ilk incelemede kazada 9 askerimizin şehit olduğunu tespit etti. Yaralanan askerlerimize hemen olay yerinde ilk müdahale yapıldı ve hastaneye kaldırıldılar.

MSB, yüreğimizi yakan haberi şu şekilde verdi:

"Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.  

Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.

Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YENİ AÇIKLAMA: ŞEHİT SAYISI 11'E YÜKSELDİ

MSB: "Tatvan’da kaza kırıma uğrayan helikopterdeki kahraman silah arkadaşımızdan biri daha kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 11’e yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Asil milletimizin başı sağ olsun"