MİT Başkanı Hakan Fidan: İstihbarat Alanında Yeni Metotlar Geliştirme Gayretindeyiz

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 2020 yılı faaliyet raporu yayımlandı. Koronavirüs salgını gölgesinde geçen 2020 yılında teşkilatın tehditlere karşı yurtiçi ve yurt dışında başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden MİT Başkanı Hakan Fidan, teşkilatın 2020 yılında ülkemize yönelik tehditlere karşı devlet, millet çıkarları doğrultusunda başarılı çalışmalara imza attığına vurgu yaptı. 

MİT Başkanı Hakan Fidan: İstihbarat Alanında Yeni Metotlar Geliştirme Gayretindeyiz

Ülkemize yönelik karşı casusluk faaliyetlerinin deşifre edildiğine yer verilen faaliyet raporunda, teşkilatın dünyadaki değişim ve dönüşümlere yönelik yeni stratejiler üretme, metot gelişiminin gayreti içerisinde olduğunu vurgulayan MİT Başkanı, "Teşkilat olarak, oyun değiştiren stratejiler üretme, istihbarat alanında yeni metotlar geliştirme, kendi tekniğini dünyadaki değişimler ışığında yenileriyle harmanlama, değişime en hızlı ve esnek şekilde uyum sağlama gayreti içerisindeyiz. Devletimizin köklü kuruluşlarından olan MİT, bir asra yaklaşan tarihin her döneminde ülkemizin bağımsızlığının ve gücünün önde gelen muhafızlarından biri olmuştur." ifadelerini kullandı. 

Yeni İş haberleri yayımlandı. Son iş haberlerini takip etmek, diğer adaylarla iletişime geçmek ve arkadaşlık kurmak için TIKLA VE İNDİR.
 

Teşkilat mensuplarına da teşekkürlerini sunan MİT Başkanı Fidan, kahraman personelin görevlerinde vatan uğruna tereddüt etmeden şehitlik mertebesine erişmeye hazır gizli kahramanlar olarak görevlerini sürdürdüğünü vurguladı. 

MİT Başkanı Fidan, "Teşkilat mensupları da yüksek ahlakı kendilerine şiar etmiş, gerektiğinde gözlerini kırpmadan vatan uğruna şehitlik mertebesine erişmeye hazır gizli kahramanlar olarak devletimizin memur ettiği görevlerde tereddütte mahal bırakmadan vatana hizmet etmeye devam edecektir. Bu vesileyle görevleri sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle yad eder, fedakarca emeklerini ortaya koyan tüm kader arkadaşlarıma teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. 2020 yılı faaliyet raporunda, Başkanlığın harcamalarına ilişkin de bilgilendirme yapıldı. 

MİT Başkanlığı'nın geçtiğimiz yıl 2 milyar 449 milyon TL'lik harcama yaptığı kaydedildi.