Milyonları İlgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Az Önce Art Arda Müjdeledi: 2019'da Devlet Ödeyecek!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısında müjdeleri art arda sıraladı.

Milyonları İlgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Az Önce Art Arda Müjdeledi: 2019'da Devlet Ödeyecek!

Erdoğan: 2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin, asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek. Kadın, genç ve engelli istihdamında teşvik süresini 12 aydan 18 aya çıkartıyoruz. İmalat sanayinde teşvik belgesi aranmaksızın, 2019 yılında araştırma geliştirme faaliyetindeyse yeni makine ve techizat alımlarında KDV alınmayacak. Ve şimdi buradan tüm milletime sesleniyorum, turizmde çok iyi bir yılı geride bırakıyoruz. Önümüzdeki yıl yeni ve daha büyük atılımların hazırlıkları içerisindeyiz. 2019 yılını Şanlıurfa , ekranları başında bizi duyuyorlar inanıyorum, 2019 yılını Göbeklitepe yılı olarak ilan ediyoruz. 

  • Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz.
  • Aynı şekilde konutlarda, küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğalgazın fiyatında yüzde 10 indirime gidiyoruz.
  • Bölgesel istihdam teşvikini 1 yıl daha uzatıyoruz. 51 ilimizde işverenlerimize sağladığımız 6 puanlık SGK teşviki devam edecek. 2018 yılında 9 ay olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki yıl 12 yıl boyunca vereceğiz. Bu destek 500 ve üzeri sigortalı çalıştıranlar için 101 lira, bunun altındakiler için 150 lira olacaktır. Ayrıca sigorta prim teşviki uygulaması 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran işyerleri için 3 puan, bunun altındakiler için 5 puan olarak uygulanacaktır.
  • Asgari ücret tespit komisyonu 2019 yılı için asgari ücret net olarak açıklandı o da 2 bin 20 lira olarak açıklandı. Nasıl buldunuz, oylayalım, kabul edenler, oy birliği ile kabul edilmiştir. Zaten tüm işveren , işçi tüm sendikalar ittifakla bu kararı aldı. Bekar işçiler için olan bu rakam, evli ve çocuklu olunca yükselebiliyor. Bu rakam asgari ücretin yüzde 26'ının üzerinde bir yükselişle, bu artış çok önemli bunu Bay Kemal'in iyi bilmesi lazım, ama anlamaz. Net 417 TL asgari ücretin arttığını gösteriyor bu rakam. İşçilerimiz, işverenlerimiz için olabilecek en iyi rakamı belirlemek için yapılan çalışmaların neticesinde ortaya çıkan bu rakamın milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

DEVAMI GELİYOR!