Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor: E Devlet'ten Yeni Hizmet

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, milyonlarca kişiyi ilgilendiren abonelik iptallerinin artık e devlet üzerindne yapılabileceğine yer verildi. İnternet, telefon, sabit hat gibi abonelik sözleşmelerinin iptali konusunda yaşadığı çile sona eriyor. Vatandaşlar, "abonelik sözleşmesinin ancak işletmecinin faks numarasına imzalı olarak gönderilmesi" uygulamasını TBMM'ye şikayet etti. Şikayet sonrası düzenleme BTK'da başladı.

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor: E Devlet'ten Yeni Hizmet

E Devlet 'e yeni hizmet.

E Devlet kapısından vatandaşlara yüzlerce hizmet sunuluyor. Tüm bakanlıkların birçok hzimetleri , e Devlet kapısı üzerinden vatandaşlara sunuluyor ve tek tıkla birçok işlem halledilebiliyor. Bu hizmetlere de bir yenisi ekleniyor. 

İnternet, telefon ve diğer abonelik sözleşmelerinin internet üzerinden iptal edilmesi için TBMM 'ye şikayetler geldi. Şikayetlerin gelmesi sonrası BTK harekete geçti ve yeni düzenleme gündeme geldi. Söz konusu düzenlemelerin gündeme gelmesi sonrası çalışma başlatan Bilgi Teknolojileri Kurumu , bu hizmetlerin e Devlet kapısı üzerine taşıyor 

Milliyet Gazetesi 'nden Önder Yılmaz, bugün kaleme aldığı yazısında, M.S. isimli bir vatandaşın  TBMM Dilekçe Komisyonu 'na başvurduğunu ve internet, telefon, sabit hat ve benzeri abonelik sözleşmelerini aylarca sona erdiremediği bu nedenle mağduriyetlerin meydana geldiğini söyledi.

Faks ile evrak gönderiminin mağduriyetler yarattığını söyleyen M.S. isimli kişi,  teknolojinin geliştiğini , artık bu düzenlemelerin  e devlet üzerinden yapılmasını istedi. 

Millliyettee yayımlanan söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi:

"28.10.2017 tarihli ve 30224 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin, 'fesihte takip edilecek usul ve feshin sonuçları' başlıklı 23'üncü maddesinin, 'Aboneler abonelik sözleşmelerini her zaman ücretsiz olarak sona erdirebilir. Aboneler, abonelik sözleşmelerini feshetmek istedikleri takdirde bu taleplerini; a) İşletmeci ya da adına abonelik sözleşmesi yapmaya/işlemlerini yürütmeye yetkili temsilcisine yazılı olarak yapmak, b) Teyit edilmiş olmak kaydıyla işletmecinin faks numarasına imzalı olarak göndermek, c) Güvenli elektronik imza ile gönderilip saklanabilen metinler kullanmak, ç) Kurum tarafından belirlenebilecek diğer yöntemleri kullanmak, suretiyle işletmecilerine iletirler. Fesih taleplerinde abonenin kimlik belgesi kontrol edilerek fesih taleplerinin her şartta alınması sağlanır' şeklindeki birinci fıkrasında, fesih başvuru yöntemleri sayılmış olup, kurumumuz bunların dışında da yöntem belirleme yetkisine haizdir. Bu kapsamda teknolojik imkanlardan da faydalanarak tüketicilere daha kolay ve hızlı bir şekilde fesih başvurusu yapabilme imkanının sağlanmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup, söz konusu çalışmaların tamamlanması ile fesih başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmesi mümkün olacaktır."

E DEVLET 'E TAŞINACAK

Söz konusu düzenlemenin e Devlet üzerine taşınacağı , abonelik iptalinin kısa sürede e devlet üzerinden yapılabileceği bildirildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA