Milyonlarca çalışan 15 yılla emekli olacak! 30 sene beklemeye gerek yok: Bu şart yetiyor

Milyonlarca çalışan emeklilik hayali kurarken 15 yıl sigortalı olmak yetecek. SGK tarafından yapılan düzenlemeyle beraber kısmi emeklilik düzenleme ve milyonlarca vatandaş erken emeklilik hakkı kazanacak. İşte detaylar...

Milyonlarca çalışan 15 yılla emekli olacak! 30 sene beklemeye gerek yok: Bu şart yetiyor

EYT düzenlemesi dikkatleri çekerken müjdeli haber geldi. SGK, 15 yıl prim ödeyenlere yönelik kısmi emeklilik düzenlemeyle beraber çalışmalar başladı. Çalışanlara erken emeklilik fırsatı genişletmek için yeni imzalar atıldı.

KISMİ EMEKLİLİK HAKKI

Kısmi emeklilik düzenlemelerinde net bir bilgi söz konusu olmasada 2000-2004 ve 2008 tarihleri arasında sigorta girişi olanlara 15 yıl prim gün sayısı tamamlandı. Ev hanımları, EYT düzenlemesiyle beraber stajyerler ve çıraklar ile prim indirimi beklenirken bağkurlular yeni düzenleme kapsanırken erken emeklilik hakkı verilecek. SSK hem de bağ-kur sigortalılarını kapsayacak ve yaş şartını aşmadan erken emekli olma fırsatını tanımlandı.

kısmi emeklilik yeni karar

YENİ DÜZENLEME KAPIDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni reformun detaylarını açıklarken yılbaşından önce Meclis'e sunulmasının beklenildiği bilgisi verildi. Emeklilik sistemi temelden değiştirilirken reform yakın tarih üzerinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

15 yıl prim ödeme yapan vatandaşlar için erken emeklilik kapısı aralanırken Meclis'ten geçmesini bekleyerek erken emeklilik hayalini tamamlar.