Milyonlar Bugünü Bekliyordu Zirve Başladı Masada Neler Var

Kurban Bayramı öncesi yapılan Kabine toplantısı başladı. Milyonlarca vatandaş bugünü bekliyor. Masanın en önemli konusu asgari ücret artışı olacak.

Milyonlar Bugünü Bekliyordu Zirve Başladı Masada Neler Var

Kritik Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, saat 15.30'da başladı. Toplantıda, asgari ücrette ara zam yapılıp yapılmayacağının kesinlik kazanması bekleniyor. Bununla beraber bazı gündem maddeleri de öne çıkıyor.

Asgari Ücrete Zam Olacak Mı?

Geçtiğimiz hafta Çalışa ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu haftayı işaret ederek asgari ücret ile ilgili kararın bu açıklanacağını belirtmişti. Bakan Bilgin’in konula ilgili Kabinede bir sunum yapması bekleniyor.

NTV'de yer alan habere göre; eğer asgari ücretliye ara zam kararı çıkarsa Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve yapılacak zam oranı netlik kazanacak. Enflasyon oranında fark alacak memur ve emeklilere, fazladan zam yapılıp yapılmamasının da toplantı gündeminde yer alması bekleniyor.

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak

Masanın en önemli konularından birinin de Kurban Bayramında kaç gün tatil olacağı konusu olarak görülüyor. Tatilin 15 Temmuz Cuma günü ile birleştirilip 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı merak ediliyor.

Emekli İkramiyesi

Ramazan Bayramında ikramiyelerine zam alamayan emeklilerin bu bayram zam beklentisi var. Bu konunun da masada görüşülmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bununla birlikte sınır güvenliği ve mülteci sorunu gibi konuların masanın gündemini oluşturması bekleniyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /