Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan Bedelli Askerlik Açıklaması.

Milli Savunma Bakanı Fikri IŞIK TGRT Haberin canlı yayınında gündemi değerlendirdi.Bakan Fikri IŞIK bedelli askerlik konusunun hükümetin gündeminde olmadığını açıkladı.Detaylar haberimizde.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan Bedelli Askerlik Açıklaması.

Milli Savunma Bakanı Fikri IŞIK TGRT HABER de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan IŞIK bedelli askerlik beklentisi olanlara kapıyı kapattı. Bedelli askerlik konusu kendisine sorulduğunda bakan IŞIK adım adım profesyonel orduya geçildiğini belirterek şu şekilde konuştu. ‘’Kanunen tecil hakkı olanlara yapılıyor. Makul mazereti olmayanların askerlik ödevini yerine getirmesi gerekiyor. TSK adım adım profesyonel orduya geçiyor. Bundan 10 yıl önce subay ve astsubayın dışında uzman çavuşlar vardı, şimdi uzman erbaş ve usta er var. Bu süreçte TSK’nın yükümlü ere ihtiyacı var.’’

Bakan Fikri IŞIK meşru sebeplerle askerliği tecilli halde bulunan yaklaşık 2 milyon 800 bin kişi olduğunu ve bakaya durumda olan 450 bin kişi olduğunu belirtti. Askerliğin bir görev olduğunu ve yapılması gerektiğini belirten bakan Fikri IŞIK şu anki terörle mücadele ortamında ve doğuda Fırat Kalkanı Operasyonu yapıldığı bugünlerde bedelli askerlik konusunun hükümetin gündeminde olmadığını da sözlerine ekledi.

Bakan Fikri IŞIK ayrıca bakanlığın faaliyetleri ile ilgili olarak da şunları söyledi. ‘’ Şuanda en önemli konumuz yerli füze ve hava savunma sisteminin geliştirilmesi. Bu konuda ihtiyaç var. Bunun giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esas olan kendi füze ve hava savunma sanayimizi geliştirmek. Yerli uçak motoru çalışmaları iyi Jasminbet gidiyor. Milli muharip uçak çalışmamız başladı. Bizim için esas hedef kendi motorumuzu geliştirmek. İnsansız hava araçlarını silahlandırmada, terörle mücadelede büyük başarı sağlandı.’’

Bakan Fikri IŞIK ilk yerli insansız hava aracı olan ANKA-S ile ilgili de ‘’ Şimdi ANKA S’in silahlı modeli dün başarılı bir uçuş gerçekleştirdi ve nisan ayında silahlı Hürkuş testlerini bitirmiş olacak. Başta ANKA’nın silahlandırılması yoktu. Bunu ben talimatlandırdım, çünkü ihtiyacımız vardı. MPT-76 piyade tüfeğinin şuana kadar 700 tanesini Kara Kuvvetleri ve Özel Kuvvetlere teslim ettik. Fırat Kalkanı’nda kullanılıyor. Bu yılın sonuna kadar 20 bin adedi TSK’ya teslim edeceğiz. Bunu daha da geliştirmek için çalışmalar sürüyor” şeklinde konuştu.

Bakan Fikri IŞIK Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili olarak da Amerika Birleşik Devletleri yetkililerinden PYD/YPG unsurlarının Münbiçten çekilmesinin sözünün alındığını ve bu konunun Türkiye için bir kırmızıçizgi olduğunu belirterek ‘’ Münbiç, çok büyük oranda Arap nüfusun yaşadığı ve orada kesinlikle PYD’nin bulunmaması gereken bir yer. PYD/YPG buraya gelince, ‘Bu kantonları birleştirme girişimidir, bunu biz asla kabul etmeyiz’ dedik. Bunun üzerine ABD, Türkiye’ye gerek başkan düzeyinde, gerek savunma bakanı düzeyinde, gerekse genelkurmay ve askeri düzeyde söz verdi. ‘Evet YPG/PYD Münbiç’ten çekilecek’ dediler. Bugüne kadar sözlerini tuttuklarını söyleyemeyiz ama Türkiye için bu bir kırmızıçizgidir. ABD’nin önceliği Rakka operasyonu olduğu için Münbiç’te bir şey istemiyor, Rusya’nın kendine göre bir hesabı var. Herkes bir bayrak çekiyor ama herkesin bayrağını taşıyanın da YGP olduğunu görmemiz lazım. Burada YPG başına geleceği bildiği için rejimin ve Rusya’nın bayrağını çekiyor ama fiilen onlar sahada. Koalisyonun da, Amerika’nın da, Rusya’nın da görmesi gereken temel unsur YPG’nin herkese taşeronluk yaptığıdır.’’ Şeklinde konuştu.

Kamubulteni.com KONYA