Milli Eğitim Bakanlığı´ndan Suriyeli Ailelere 3 Milyon Liralık Hediye

Milli Eğitim Bakanlığı, Suriyeli çocukların ailelerine hediye etmek için promosyon malzemesi alacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı´ndan Suriyeli Ailelere 3 Milyon Liralık Hediye

Bakanlık, Suriyeli çocuklar ve ailelerine promosyon olarak verilmek üzere 1.4 milyon TL'ye, 4 biner adet, cüzdan, havlu, şemsiye, kolonya, saat gibi hediyelikler satın aldı. İki ay arayla tekrarlanan ihalenin toplam maliyeti 3 milyon lira oldu.

Sözcü´den Deniz Ayhan´nın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” kapsamında 17 Şubat 2022 tarihinde ihaleye çıkarak, yabancı uyruklu öğrencilerin ailelerine hediye etmek için promosyon malzemesi alacağını duyurdu.

Bu ihale kapsamında Suriyeli ailelere verilecek olan bez çanta içerisinde, cüzdan, havlu, tam otomatik şemsiye, kolonya, maske, masa saati, bloknot, magnet açacak, tükenmez kalem olacak.

Maliyet 3 Milyon TL

4 bin paket ürün için, 21 Mart 2022 tarihinde 1 milyon 367 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Ardından 15 Nisan 2022’de aynı ihaleyi tekrarlayarak 4 bin paket promosyon ürünü daha satın aldı. MEB'in yalnızca 2 ayda Suriyeli çocukların ailelerine dağıtmak için hediye edeceği 8 bin paket promosyon malzemesi için ödenen tutar yaklaşık 3 milyon TL'yi bulacak.