Microsoft'tan Tartışılan Türkiye Kararı: Hediye Devri Kapandı

Microsoft, Türk Lirası’nın değer kaybı ile yurt dışındaki oyuncuların yoğun ilgi gösterdikleri Türkiye mağazasında kullanıcıların birbirlerine oyun hediye etmesini yasakladı. Son dönemlerde pek çok Xbox oyuncusu, herhangi bir para biriminin değer kaybetmesi ile beraber farklı ülkelerin mağazalarından oyun almaya başlıyordu. Böylece kullanıcılar, daha değersiz olan para birimi ile alışveriş gerçekleştirerek aynı ürünü kendi para birimlerine göre daha ucuza satın alabiliyordu. Ülke dışında bulunan Xbox m

Microsoft'tan Tartışılan Türkiye Kararı: Hediye Devri Kapandı

Microsoft, Bu Duruma Son Verdi


Microsoft, TL’nin değeri kaybı ile yurt dışında bulunan oyuncuların yoğun ilgi gösterdikleri Türkiye mağazasında kullanıcıların birbirlerine oyun hediye etmelerinin yasaklandığını açıkladı. Aynı durumun, Türkiye’nin yanı sıra aynı zamanda Arjantin’de de yaşandığı ifade ediliyor.


Bugün itibarıyla bu alınan kararın geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu bilinmiyor fakat Microsoft, Türkiye ile arjantin’deki mağazalarda satın alma uygulamasına sahip katılımcıların, ürünü devretmek ya da yeniden satışını gerçekleştirmek amacıyla hediye şeklinde büyük satın alımlar gerçekleştirdiğini fark etmemiş gibi görünüyor. 

Yurt dışında pek çok oyuncu ile satıcı, bir oyunu birden çok sayıda hediye şeklinde satın alabiliyor. Daha sonrasında ise hediye olan kodları yüksek fiyattan bir başkasına satışını gerçekleştirebiliyor.