MHP'nin "Şartlı Ceza İndirimi" Açıklamasına Mahkum Yakınlarından Büyük Destek

Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti TBMM Grubu tarafından kendilerine iletilen ilk yargı paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP'nin "Şartlı Ceza İndirimi" Açıklamasına Mahkum Yakınlarından Büyük Destek

MHP'nin "Şartlı Ceza İndirimi" Açıklamasına Mahkum Yakınlarından Büyük Destek

MHP'nin seçim vaatleri arasında yer alan şartlı ceza indiriminin ilgili pakette yer almamasının daha sonra gelmeyeceği anlamını taşımadığı söyleyen MHP'li Akçay'ın açıklaması sosyal medyada kısa sürede en çok konuşulan konular arasına girdi.

Bir süredir sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan mahkum yakınları , şartlı ceza indirimi konusunda MHP'nin genel merkezine de sık sık giderek burada seçim vaatlerini hatırlatarak, indirim konusunda harekete geçilmesi talebinde bulunmuştu. MHP'nin de daha önce şartlı ceza indirimiyle ilgili kanun teklifleri verdiği biliniyordu.

Adalet Bakanlığı'nın yargı reformu paketi içerisinde şartlı ceza indiriminin olmaması ise , 'Şartlı ceza indirimi' iptal mi oldu?' tartışmalarını beraberinde getirmişti. MHP'li Akçay, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu (Şartlı ceza indirimi), birinci yargı paketinde yok ama ikinci yargı paketinde olacağını düşünüyoruz. Bu yönde beklentimiz var.Birinci yargı paketine göre, yargılama, 'seri muhakeme' ve 'basit 'yargılama' usulu olarak ikiye ayrılacak. Yargılama konuları bu iki usule göre dağıtılıyor. Böylece yargılamanın daha hızlı yapılması sağlanacak. Mahkemelerdeki iş yükü önemli ölçüde azalacak. Pakette, adaletin daha kısa sürede tecelli etmesi için reform niteliğinde düzenlemeler var." ifadelerini kullandı.