MHP'li Aycan Uyardı: Grip ve Uyuz Vakalarına Dikkat!

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Türkiye'deki grip ve uyuz salgınlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

MHP'li Aycan Uyardı: Grip ve Uyuz Vakalarına Dikkat!

Bu konularda acilen önlem alınması gerektiğini söyleyen Aycan, grip salgınının ağır seyrettiğini fakat ölüm vakalarının da görüldüğünü söyledi. Yaşlı, çocuk ve kronik hastalığı olanların grip konusunu önemsememesinin büyük hata olduğunu söyleyen Aycan, uyuz konusunda da dikkatli davranılması gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Aycan, "bugünlerde ülkemizde grip ve uyuz salgınları yaşıyoruz, dikkatli olup önlem almalıyız. Grip salgını ağır seyretmekte, ölüm vakaları yaşanmaktadır. Özellikle yaşlıların, çocukların, kronik hastalığı olanların daha dikkat etmesi ve hastalardan uzak durması çok önemlidir. Hasta olanların dinlenmesi gerekmektedir. Antibiyotik kullanmanın bir gereği yoktur. Özellikle el temizliğine dikkat edilmeli, kalabalık, kapalı ortamlardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Uyuz vakalarında da artış vardır. Bunun için tüm ailenin tedavisi önemlidir. İlaç sıkıntısı olduğu söylenmekte, piyasaya yeteri kadar ilaç verilmesi gerekmektedir. Kıyafet ve çarşaf temizliğine de özel önem gösterilmelidir. Sağlıklı günler diliyorum." dedi.