MHP'den ABD'nin PKK Hamlesiyle İlgili Çıkış: YPG'yi de Terör Örgütü İlan Etsinler

Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda ABD'nin PKK Terör örgütü elebaşlarıyla ilgili dün açıkladığı kararla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MHP'den ABD'nin PKK Hamlesiyle İlgili Çıkış: YPG'yi de Terör Örgütü İlan Etsinler

ABD'nin iki yüzlülük yaptığını, PKK'nın diğer kolu YPG ile devriye atmayı sürdürdüğünü ve her fırsatta bu teröristlere yardım ettiğini söyleyen Akçay,"Dün, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından, terör örgütü PKK'nin 3 elebaşı için bilgi verene ödül verileceği açıklandı.

Söz konusu gelişme ilk bakışta olumluymuş gibi görülmekle birlikte, temkinli davranma zarureti vardır. Bu hamlenin ABD'nin Suriye, Irak planlarında hangi hamleye karşılık geleceğini görmemiz gerekmektedir. ABD'nin bu adımı "SDG" adı altında YPG'nin gölge oyunlarla kamufle edilmesinin adımıdır, dikkat edilmelidir. Bu kararı bir rüşvetikelam olarak görüyoruz. Bundan sonra PKK'dan YPG'ye terörist geçişini net görmeliyiz. Çatı terör örgütünün PKK'dan YPG'ye doğru kayabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Daha birkaç gün önce "Menbic'te ABD-YPG paralel devriyesi" haberlerini unutmuyoruz. PKK-YPG-PYD veya onların deyişiyle SDG birbirlerinden ayrı tutulamaz. ABD istihbaratı ve uluslararası kuruluşlar dâhil pek çok raporda bu örgütlerin bir ve aynı olduğu bilgisi yer almaktadır. Mesela sadece insan kaynağı değildir, bu örgütler KCK sözleşmesinden kurumsal örgütlenmeye kadar birdir ve bir bütünlük içerisindedir. Şüphesiz ki ABD'nin açıklamasını anlamlı kılacak olan, YPG-SDG'nin de bir terör örgütü olarak ilan edilmesidir." şeklinde konuştu.

SMA hastalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan MHP'li Akçay, "SMA" olarak bilinen kas ve sinir hastalığı ülkemizde bir sağlık ve sosyal sorun hâlindedir. SMA vakasında en büyük sorun hastalıkla mücadelede görülmektedir. İlk yıl için 6 doz, sonraki yıllar için 3'er doz alınması gereken ilacın 1 doz maliyeti 685 bin lirayı bulabilmektedir. Üç tip olan SMA hastalıklarının sadece biri için Sosyal Güvenlik ilaç maliyetlerini karşılamaktadır. Bununla birlikte, diğer iki tipteki yaklaşık bin çocuk için ilaç temini sağlanamamaktadır. Buna göre tüm SMA hastalarının ilaca erişimi sağlanmalıdır. İlaçların uygulandığı merkezlerin sayısı artırılmalıdır, ilacın fiyatı ve hasta sayısına ilişkin resmî açıklamanın da yapılma zaruriyeti vardır." ifadelerini kullandı.