MHP Kaç Dolar Bozdurdu? Bahçeli 'den Cevap

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den son dakika açıklamaları geldi. Bahçeli yaptığı açıklamada MHP'nin döviz bozdurmasına değindi.

MHP Kaç Dolar Bozdurdu? Bahçeli 'den Cevap

Bir basın toplantısı düzenleyen ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel merkezin talimatı ile döviz bozduran MHP'lilerle ilgili soruya da yanıt verdi.

Türkiye'nin olağan dışı bir saldırı altında olduğunu söyleyen Bahçeli, Bu saldırıların hedefinde Türk milleti yer almaktadır. Milli paramıza, milli ekonomimize saldırılar fren tutmaksızın devam etmektedir. Doymak ve kanmak bilmeyen bir ihtirasın pençesinde kıvranan Trump küresel sistemin çıban başı, küresel ekonominin istikrarsızlık odağı haline gelmiştir.  Döviz fiyatlarındaki yükselişin hiçbir ekonomik temeli, teorik izahı yoktur. Aransa bile bulunamayacaktır. Türkiye ekonomisinin zaaf ve açmazları varsa da bunlar dövizdeki tırmanışın bahanesi değildir." ifadelerini kullandı.

MHP KAÇ DOLAR BOZDURDU?

Basın açıklamasında ABD'ye sert tepki gösteren Bahçeli, bu kısmın ardından soru cevap Onbahis kısmına geçti.

Bahçeli, basın mensuplarının, "Doların yükselişinden sonra milli para seferberliği başlatıldı. Doların TL'ye çevrilmesi. Sizin talimatınızla genel merkezin kasasındaki döviz çevrildi. MHP bu kampanyaya nasıl katkıda bulundu?" şeklinde yönlendirdiği soruya şu şekilde cevap verdi:

"MHP, hazine yardımının dışında hiçbir kişi, kurum ve kuruluşa el açmaz. Hazineden neyi almışsak, partimizi onunla yönetmeye çalışırız. Bu arada bazı değerlendirmeler yapılırken, dövize bağlanmış olan banka mevduatlarımız da bulunmaktadır. Bankadan merak edenler ne kadar paramızın olduğunu sorabliirler. Ama esas merak edilenler çok holdingden beslenenlerin kimler olduğu, ne kadarını döviz, ne kadarını euro, ne kadarını da Türk parası aldığını öğrenmek isteriz. Orada Türk parası yoktur, döviz ve euro vardır."

İYİ PARTİ AÇIKLAMASI

İYİ Parti'nin ekonomik durum hakkındaki eleştirilerini de değerlendiren Bahçeli, "İYİ Parti yöneticileri ağır eleştiriler yönelttiler. 'transfer borsası' dediler." şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi:

"15 gelip, 15 gidenden haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Biraz ayıp ediyorlar."

Kamubulteni.com  | Ankara