MHP, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Düzenlemesini Geri Mi Çekecek?

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca insanı ilgilendiren düzenlemeyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün net konuşmuştu. EYT ile ilgili son yorumlar, son dakika bilgileri ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusuna dair yeni haberler kamu bülteni haber sitesinde.

MHP, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Düzenlemesini Geri Mi Çekecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili milyonlarca insanın beklentisi sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT düzenlemesine bugün tamamiyle kapıları kapatmıştı. 

Erken emeklilik gibi bir durumun söz konusu olmadığını 38 yaşında emekli olacak birisinin 40 sene devletten maaş almasını doğru bulmadığını söyleyen Erdoğan, EYT düzenlemesine kapılarını tamamiyle kapatmıştı.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR KONUSUNDA KİLİT PARTİ : MHP

Milliyetçi Hareket Partisi 'nin konuyla ilgili ne gibi bir tutum sergileyeceği ise büyük merak konusu. MHP'nin seçim vaatleri arasında yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda geri adım atmasının seçmenler nezlinde büyük tepki çekeceğini öngören Balgat yönetimi EYT konusunda geri adım atmayı şimdilik düşünmüyor. Fakat Cumhur ittifakının da sarsılmaması için EYT'nin bir süre gündemden düşürülmesi de söz konusu olabilir. Bu arada İYİ Parti, CHP , BBP ve Saadet Partisi Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununun bir an önce çözülmesine yönelik fikir birliği içerisinde.

Mecliste çoğunluğu oluşturan muhalefet partilerinin birlik olması halinde emeklilikte yaşa takılanlar sorunu çözülebilir. Burada kilit nokta Milliyetçi Hareket Partisi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Söylemişti? 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti'nin TBMM Grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunmuş. AK Parti'nin EYT sorunu olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim kitabımızda yorgunluğun tembelliğin, ataletin yeri yoktur. Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette isteyenlerin yolu açıktır.Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar olarak başlatılan kampanya ile sosyal güvenlik sistemimizin nasıl bir felakete sürüklendiğini görüyoruz.Erken emeklilikle ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Emekli olabilmek için sigorta süresi prim gün sayısı ve yaş kriterleri var. 1999’da yapılan düzenleme ile yaş şartı getirildi. Emeklilikte yaşa yakılanlar kampanyasının özünde bu vardır. Dernek kurulmuş, bu derneğin başındaki hanımefendi 1992’de sisteme dahil olmuş. Eski sistem devam etseydi 38 yaşında emekli olacaktı. Şimdi bu hanımefendi 2020’de yani 48 yaşında emekli aylığı almaya başlayabilecek. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yok.

Emeklilikte yaşa takılanlar denilen gruba giren, 6,3 milyon kişi bulunuyor. Bunlardan, 1,3 milyonu hemen emekli olabilecek durumda, kalanları da peyderpey emekliliğini talep edebilecektir. Bu teklifin ülkemize yıllık ilave maliyeti 26 milyar lira. Erken emeklilikten yararlanacakların tamamı göz önüne alındığında bu rakam 750 milyar lirayı buluyor. Ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz böyle bir dönemde, böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı, diye milletime soruyorum. Meclis’te bunu gündeme getirenler yeniden durum değerlendirmesi yapsın." demişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA