MGK’dan Yunanistan Mesajı: Karşılık Verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı külliyesinde 4 saat süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ile tahıl koridoru başta olmak üzere terörle mücadele ve Yunanistan'ın kışkırtıcı adımları ele alındı. Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde, Yunanistan'ın özellikle de son zamanlarda artan kışkırtıcı fiilleri bütün detayları ile ele alındığı, gayri askeri statüde bulunan adaların silahlandırılması hususunda Yu

MGK’dan Yunanistan Mesajı: Karşılık Verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilen ve 4 saat süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısının sonrasında bildiri yayımlandı. Bu bildiride bütün terör örgütleri başta olmak üzere milli birlik ve beraberlik ile bekaya ilişkin her türlü tehdit ile tehlikeye karşı gerek yurt içerisinde gerekse de yurt dışında azim, kararlılık ve başarı ile icra edilen operasyonlar ile ilgili kurula bilgi sunulduğu ve çöküş sürecine giren PKK terör örgütünün yurt içinde ve yurt dışında tevessül edebileceği eylemlere karşı alınacak ilave önlemlerin görüşüldüğü dile getirildi.

Son zamanlarda özellikle de Irak'ta müşahede edilen bazı durumların, güvenlik ile istikrara menfi yansımaları ile PKK terör örgütünün bu durumu istismar etmek suretiyle alan kazanma ile ikili ilişkilere zarar verme gayretlerinin ele alındığı toplantıda; terör örgütleri ile mücadelede müşterek bir anlayış kapsamında hareket edilmesinin önemine vurgu yapıldı.


Bildiride özellikle de uluslararası hukuk ve antlaşmalardan kaynaklı bir şekilde meydana gelen yükümlülüklere riayet edilmeye yönelik çağrılara rağmen hukuk dışı çeşitli uygulamalardan vazgeçmeyen Yunanistan'ın özellikle de son zamanlarda artış gösterin kışkırtıcı fiillerinin bütün ayrıntılarıyla ele alındığı dile getirilirken;

“NATO çerçevesinde icra edilen faaliyetleri dahi sabote edecek ve uluslararası sularda seyreden sivil gemilere ateş açtıracak kadar akıl ve mantıktan uzaklaşan Yunanistan yönetiminin beyhude çabalarına karşı milletimizin hak ve menfaatlerinin muhafazası için Uluslararası hukuk çerçevesindeki her türlü meşru yöntem ve aracı kullanmaktan imtina etmeyeceğimiz kuvvetle vurgulanmıştır. Gayri askeri statüde bulunan adaların silahlandırılması hususunda Yunanistan'a teşvik eden çevreler aklıselime davet edilmiştir.”

İfadelerine yer verildi.