Meteoroloji’den Önemli Uyarı. Büyük Tehlike

Meteorolojiden yapılan uyarıda kar yağışının yarından sonra etkisini kaybedeceği belirtilirken buzlanma ve don olaylarıyla ilgili uyarılar geliyor.

Meteoroloji’den Önemli Uyarı. Büyük Tehlike

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen önemli açıklamalarda bulundu. Kar yağışının perşembe günü öğleden sonra etkisini kaybedeceğini belirtildi. Meteoroloji ise vatandaşları buzlanmaya dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülke genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Erzurum, Bingöl, Muş, Şırnak ve Bitlis çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların; İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı ile Kocaeli, Yalova, Sakarya’nın kuzeyi, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Anamur, Tokat, Muş, Bingöl, Adıyaman, G. Antep, Kilis, Ş. Urfa'nın kuzey ve batısı ile Batman ve Diyarbakır’ın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Buzlanma Uyarısı

Ülkemiz genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Kar İstanbul’u terkediyor

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul’da kar yağışı artık zayıfladı. Bugün önemli bir yağış yok. Akşam saatlerinde kuzey ilçelerde daha sonra Anadolu yakasında kar yapabilir. Perşembe öğlene kadar da aralıklı devam ederek İstanbul’u terk eder. Bugün Doğu Anadolu’nun Doğusu ve Batı Bölgelerde (Marmara’nın doğusu hariç) yağış yok. Diğer bölgeler kar yağışlı. Kocaeli, Yalova, Sakarya, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Anamur, Tokat, Muş, Bingöl, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Batman ve Diyarbakır’ın kuzeyi yoğun kar yağışlı” dedi.

Prof. Dr. Orhan, "Yarın için don tehlikesi var mı? sorusuna yanıt veren Şen, 'Çatılarda kar birikimi meydana geldi. Bunları temizlemek zordur. Çünkü çökme yapıyor. Bu çökmelerden kaynaklı bir sürü problemler çıkıyor. Çatılardaki karı temizlemek lazım. Bu gece ve yarın gece biraz soğuk. Bugün 5 dereceye kadar çıkabilir sıcaklık. Onun haricinde tehlike olarak yerlerde buzlanma var. Ulaşımda da buzlanma tehlikesi devam ediyor. Bugün önemli bir kar yağışı yok. Kar akşam 18.00’den sonra boğaz çevresi ve Anadolu yakasında devam edecek. Yarın sabah da Anadolu yakasında devam edip İstanbul’u terk edecek" dedi.