Meteoroloji Uyardı. Kar Yağışı Yeniden Şiddetlenecek

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı az da olsa hafiflemiş durumda. Ancak kar akşam saatlerinde yeniden şiddetlenecek.

Meteoroloji Uyardı. Kar Yağışı Yeniden Şiddetlenecek

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları İstanbul’da hayatı adeta durma noktasına getirdi. Şu sıralar bazı bölgelerde hafiflemiş olsa da uzmanlar akşam saatlerinde kar yağışının yeniden şiddetleneceğini bildiriyor.

Kuzey bölgelerinde rüzgar öğlen saatlerine kadar devam edecek. Öğleden sonra etkisini azaltacak kar, akşam saatlerinde yeniden şiddetlenecek. Avrupa yakasını etkisi altına alan kar bu sefer Anadolu yakasında gece saatlerinde etkisini göstereceği belirtiliyor. Kar yağışının aralıklarla Perşembe günü öğlene kadar devam edeceği bildiriliyor.

Meteorolojiden yapılan değerlendirmeye göre Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz ile Konya, Karaman, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor..

İmamoğlu uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da kar yağışının akşam 18.00 sıralarında etkisini arttıracağını söyledi. Vatandaşların kurallara uymasını ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını söyledi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın yaptığı uyarıların dikkate alınmasını ve bunlara uyulması gerektiğini belirtti.

Su kesintisi yaşanmayacak

Ekrem İmamoğlu kentte su kesintisi yaşanmayacağını belirtti. Ayrıca İmamoğlu 65 bin kumaya dağıttıklarını ve 500 noktada sokak canlılarıyla ilgili 2 tonun üzerinde besleme çalışmaları yaptıklarını söyledi