Meteoroloji Uyardı. Kar, Don, Buzlanma Çığ Tehlikesi

Meteoroloji genel müdürlüğü duyurularında vatandaşları uyarıyor. Bazı yerlerde kar yağışının yeniden geleceğini ifade eden meteoroloji bazı bölgelerde ise buz ve don olaylarıyla çığ tehlikesine dikkat çekiyor.

Meteoroloji Uyardı. Kar, Don, Buzlanma Çığ Tehlikesi

Yurdu etkisi altına alan kar yağışları birçok bölgede bugünden sonra etkisi kaybetmeye başlarken bazı bölgelerde yağışlar yeniden gelecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bu konularda vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Özellikle kar yağışının azalacağı bölgelerde buzlanma ve don uyarıları yapılırken, Doğu Anadolu ve Karadeniz’in yüksek kesimlerinde çığ olaylarına karşı dikkatli olmak gerekiyor.

İşte Meteorolojin uyarıları

Kocaeli'nin Karadeniz kıyıları ile Sakarya'nın kuzeyinde 26.01.2022 Çarşamba akşam saatlerinden itibaren kuvvetli (10-20 cm.), Sakarya'nın Kocaali ve Karasu ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı (20 cm. üzeri) bekleniyor. Buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli kar yağışlarının 27.01.2022 Perşembe öğleden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.


Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda 27.01.2022 Perşembe günü beklenen yağışların Muş ve Bitlis çevreleri ile Van'ın güneyinde kuvvetli kar (10-20 cm.), Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yer yer yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının akşam ve gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Buzlanma, don olayı, kar örtüsünün fazla olduğu yerler ve yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon'un doğusunda beklenen yağışların 26.01.2022 Çarşamba akşam ve gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (10-20 cm.), iç kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışının 27.01.2022 Perşembe akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, kar örtüsünün fazla olduğu yerler ve yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunmalıdır.


Batı Karadeniz'de beklenen yağışların 26.01.2022 Çarşamba akşam ve gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde (Düzce'nin, Zonguldak'ın, Bartın'ın ve Kastamonu'nun kıyılarında, Bolu'nun ve Düzce'nin iç kesimlerinde) kuvvetli kar (10-20 cm.) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarının 27.01.2022 akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, kar örtüsünün fazla olduğu yerlerde ve yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Akdeniz’in batısında (Anamur - Silifke) rüzgarın, yarın (Perşembe) günün ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.