Meteoroloji Kötü Haberi Verdi Yangın Öğlene Kadar Söndürülmezse

Marmaris’te ki orman yangınında dördüncü güne girilirken meteorolojiden kötü haber geldi. Yangının öğlene kadar söndürülmemesi halinde işlerin daha da zorlaşacağı bildirildi.

Meteoroloji Kötü Haberi Verdi Yangın Öğlene Kadar Söndürülmezse

Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen yangın devam ediyor. Olay ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde yangını çıkardığını itiraf eden bir kişi yakalandı. İşin kötü tarafını meteoroloji paylaştı.

Öğlene Kadar Söndürülmezse

Marmaris’te ki orman yangınında alevler rüzgarın etkisiyle Marmaris güzergahına doğru ilerlemeye başladı. Yangının duman ve külleri Marmaris ilçe merkezine ulaştı. Meteorolojiden yapılan değerlendirmede ise bugün öğleden sonra rüzgarın etkisi 3 günün en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre bugün Güney Ege'de rüzgarın batı ve kuzeyden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Marmaris'te bugün en düşük hava sıcaklığı 24 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 34 derece olacak. Nem oranı ise en düşük yüzde 31, en yüksek yüzde 73 olarak tahmin ediliyor. Bunun da yangınla mücadeleyi daha da güçleştirmesinden endişe ediliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin katıldığı bir programda konuşan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bugün öğle saatinden sonra rüzgarın hızının artacağını ve alevleri bu saate kadar kontrol altına almaya çalışacaklarını, aksi durumda çalışmaların daha da zorlaşacağını söyledi.

Yangından 29 Kişi Etkilendi

Marmaris’te ki yangından etkilenen vatandaşlar da var. Datça-Marmaris karayolu da trafiğe kapatılırken, yangından 29 kişi etkilendi. 12 kişi olay yerindeki ambulanslarla hastaneye nakledildi, 17 kişi ise nakle ihtiyaç duymadı

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /