Mescid-i Nebevi ve Umre Ziyaretleri Durduruldu (2020 Hac İptal Edilecek mi?)

Suudi Arabistan 'dan bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada Umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin askıya alındığına yer verildi. Peki hac iptal edilecek mi?

Mescid-i Nebevi ve Umre Ziyaretleri Durduruldu (2020 Hac İptal Edilecek mi?)

Umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretleri askıya alındı.

Suudi Arabistan 'tan bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, Çin 'in  Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede dünyaya yayılan  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığına yer verildi. 

SÜREÇ TAKİBİ DEVAM EDİYOR

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili resmi haber ajansı SPA 'ya yapılan açıklamada , ülkedeki uzman sağlık kurumlarının Kovid-19 'la ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği ve virüsle ilgili önlemlerin alındığı belirtildi.

Söz konusu salgının önüne geçmek  için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) başta olmak üzere uluslararası örgütlerin ve devletlerin sarf ettiği çabalara destek verileceği ve virüsle mücadele için tüm imkanların kullanılacağına yer verildi.

"Ziyaretler geçici olarak askıya alındı" başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadlere yer verildi:

"Sağlık otoritelerinin tavsiyesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla alınan koruyucu tedbirler kapsamında, umre ya da Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan'a girişlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verilmiştir."

Açıklamada ayrıca, virüsün tehlikeli bir şekilde yayıldığı ülkelerden Suudi Arabistan'a turistik vizeyle girişlerin ve Suudi Arabistan ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışlarında ulusal kimlik kartı kullanımının da askıya alındığı belirtildi.

HAC İPTAL EDİLECEK Mİ?

2020 yılında hac iptal edilecek mi ? sorusu en çok araştırılan konular arasında oldu. Konu ile ilgili dün konuşan Bakan Fahrettin Koca , şimdilik böyle bir durumun olmadığını söyledi. Peki sizce hac iptal edilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.