Memurlara Artık Performansa Göre Ücret Değerlendirmesi Yapılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,memurların çalışma sisteminde değişikliğe gidildiğini ve artık klasik düşünce olan ''Nasıl olsa memur olduk gerisi kolay'' düşüncesinin yok olduğunu açıkladı.

Memurlara Artık Performansa Göre Ücret Değerlendirmesi Yapılacak!

Hükümet kamu personel rejimini düzenleyerek yeni bir sistem kurmak için çalışma yürütüyor. Kurulması planlanan sistemde memurlara iş yüklerinin durumuna göre 6 aylık ya da 1 yıllık karne verilmesi hedefleniyor. Bu sistem getirilerek terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edilen kamu personelinin kamudan tamamen temizlenmesini amaçlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU yaptığı açıklamada memurlar için garanti iş döneminin bittiğini çalıştığı kadronun memurun ‘’tapulu malı ‘’ gibi olmasının doğru olmadığını, memurun kendini geliştirebileceği memurun liyakatinin performansının değerlendirileceği bir sistem kurulması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Buna göre 8-9 Mart 2017 de yapılacak Artemisbet olan kamu personel çalıştayında kamuda sicil sisteminin yerine performans sisteminin dikkate alınacağı bir sistemin getirilmesi için çalışmalar yapılacak. Ayrıca bu çalıştayda memurlar için 6 ay veya 1 yıl sürecek bir değerlendirme dönemi olması memurun performansının A,B,C,D gibi notlarla değerlendirilmesi gibi konuların görüşüleceği öğrenildi. 

Yeni sistemde memurla ilgili değerlendirmeyi kurum amirinin yapacağı ve karnesindeki aldığı not A veya B olan memurlara yurt dışı görevlerde öncelik verileceği ve ek ödeme yapılacağı, düşük not alan memurlara ise görev yeri değişimi ve gerekirse memurun sözleşmesinin feshedilmesi gibi yaptırımların olacağı bildirildi.

Kamu personeli alımlarından anında haberdar olmak için tıklayınız.

Kamubulteni.com KONYA