Memur Sen Başkanı Yalçın :" Eşel Mobil ile Kamu Çalışanlarının Maaşları Korunmalı"

Yetkili sendika Memur Sen'in başkanı Ali Yalçın, son dönemlerde artan enflasyon karşısında kamu çalışanlarının maaşlarının eşel mobil sistemiyle korunması gerektiğini söyledi.

Memur Sen Başkanı Yalçın :" Eşel Mobil ile Kamu Çalışanlarının Maaşları Korunmalı"

Memurları heyecanladıran önemli bir öneri yetkili memur sendikası olan Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan geldi.

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, bugün Bursa'da Vali Yakup Canpolat, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yeni atanan Serkan Gür'ü makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmeler sonrasında açıklama yapan memur sen başkanı Ali Yalçın son dönemlerde artan enflasyon karşısında maaşları ezilen memurları heyecanlandıran önemli açıklamalarda bulundu.

Eşel Mobil ile Kamu Çalışanlarının Maaşları Korunmalı

Yalçın, küresel çapta yaşanan koronavirüs pandemisi sonrasında tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde ekonomik olarak zor bir sürecin başladığını, özellikle enerji ve gıda sektöründeki fiyat dalgalanmaları sebebiyle enflasyonun öngörülenden fazla arttığını ve kamu çalışanlarının maaşlarının eridiğini belirtti. Yalçın, bu süreçte kamu çalışanları ve sabit gelirli vatandaşların gelirlerinin korunması için eşel mobil sistemin devreye alınabileceğini vurguladı.

Enflasyon farklı her 3 ayda yansıtılabilir

Enflasyonun kontrol altına alındığında eşel mobil sistemin devre kalabileceği önerisinde bulunan Yalçın, yada bir başka yol olarak kamu çalışanlarının maaşlarına her 6 ayda bir yansıtılam enflasyon farklarında bu sürenin 3 aya çekilebileğini sözlerine ekledi