Memur Promosyonda Dudak Uçuklatan Rakam:100 Bin TL

Bankalar, emekli vatandaşlardan sonra şimdi de memurlar için birbiriyle yarışa girdi. Emekli maaş promosyonları gündemi sallarken, memur maaş promosyonları ise rekor seviyelere çıktı. 

Memur Promosyonda Dudak Uçuklatan Rakam:100 Bin TL

Ödemeler 41.000'ye kadar çıktı. Fakat maaşı daha da yüksek olan kurumlarda promosyon anlaşılmasının 100.000 TL'ye çıkacağı konuşuluyor. Diğer taraftan pek çok kurum ile bankalar arasında süresi devam eden maaş promosyonu sözleşmelerinin gelişmeler ve enflasyon verilerinin açıklanması sebebiyle yenilenmesi için kdk'ya başvuruldu.


Promosyon Rekabeti Memurlara Yaradı
Bankaların kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile emekli vatandaşlara verdiği banka promosyonlarında ulaşılan rakamlar vatandaşın yüzünü güldürdü. Milyonlarca memur ile memur emeklisinin faydalandığı banka promosyonlarında rekor şu anda 41.500 TL olarak Anadolu Üniversitesi'nin elinde bulunuyor.


Anadolu Üniversitesi'nin 5500 personeli için 3 yıl için imzaladığı anlaşma çerçevesinde her bir personele 41.500 TL verilmesi kararına varılırken, diğer pek çok kamu kurum ve kuruluşu da aynı şekilde rakamlara imza atmaya başladı. Yapılan promosyon anlaşmaları çerçevesinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi personeline 31.100 TL, Eskişehir Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan personele 36 bin lira, Bingöl İl Özel İdaresi personeline 23.875 lira, Edirne Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına 25.250 TL, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına 21950 TL, Ticaret Bakanlığı personeline 20.000 TL tutarında maaş promosyon ödemesi yapılmasına karar verildi.