Memur Olmak İsteyenlere Flaş Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan Mülakatlar İçin Talimat Verdi

Milletvekillerinden kamuda işe alımlar için mülakatlara belli bir standart getirilmesi talebi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sistemin tamamen kaldırılamayacağı ancak, gözden geçirelim talimatı verdi.

Memur Olmak İsteyenlere Flaş Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan Mülakatlar İçin Talimat Verdi

Kamu personeli alımında yapılan mülakatlarda “Hakkaniyetli davranılmadığı”na yönelik iddialar AK Partili milletvekillerinin gündemine girdi. Milletvekilleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan son istişare toplantısında mülakatla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetlerin aktarıldığı belirtildi.

Aktarılan bilgilere göre bazı milletvekilleri, mülakat aşamasındaki tartışmaların ve iddiaların kamuoyunda ‘kayırmacılık’ yapıldığı algısına neden olduğunu, sistemin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Mülakat komisyonların çelişkili kararlar aldığına dikkat çeken milletvekilleri “Aynı sınavla ilgili bir komisyon tüm adayları geçirirken, diğer komisyondan tek bir aday bile geçemiyor. Standartları yok” değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Talimat

Mülakatların terörler mücadele aşamasında önemli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yüzden mülakatların tamamen kaldırılamayacağını belirterek, aksayan yönleri ve yanlış uygulamaları hakkında gözden geçirilme talimatı verdi.

Erdoğan, gerekirse mülakatlar için oluşturulan komisyonların gözden geçirilebileceği, komisyonlarının sayısının artırılabileceği, haksızlığa meydan vermemesi için ince eleyip sık dokunulabileceğini söyledi. Ayrıca açıklamasında gerekirse değerlendirme süreçleri altı ayda tamamlansın ama işler doğru düzgün yapılsın dediği öğrenildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /