Memur Kurumdan 30 Bilgisayarı Çalıp Sattı-Anlaşılmasın Diye de..

Muğla 'da meydana gelen olayda bir memur, kuruma ait 30 bilgisayarı bakım bahanesiyle götürerek sattı. Bu olayın ortaya çıkmaması için de kurumda yangın çıkardı.

Memur Kurumdan 30 Bilgisayarı Çalıp Sattı-Anlaşılmasın Diye de..

Sağlık Bakanlığı 'na bağlı bir il müdürlüğünde çalışmakta olan bir kamu personeli, kurumun bilgiyarını sattı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Muğla İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan ve 25 yaşında olduğu öğrenilen S.A. isimli kamu personeli, çalıştığı bu kurumdaki bir bilgisayarı sattı. Bilgisayarı sattığı öğrenilen memur hakkında işlem yapıldı. Öte yandan memurun, sattığı bilgisayarın fark edilmemesi için kurum binasında yangın çıkardığı öğrenildi. Polis ekipleri tarafından yakalanan ve gözaltına alınan S.A. isimli kamu personeli, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz 10 Eylül günü Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nde bir yangın çıktı. Çıkan yangın sonrası bölgeye ihbar üzerine hemen itfaiye ve kurtarma ekipleri gönderildi. Bölgeye kısa sürede gelen itfiaye ekipleri, yangını henüz büyümeden su sıkıp kontrol altına aldı ve yangını söndürdü. Yangın sonrası yapılan incelemelerde yangının nedeni ortaya çıktı.

Polis ekipleri, kurumun kamera kayıtlarını incelerken 25 yaşında olan ve bilgi işlem dairesinde çalışmakta olan kamu personelinin bilerek yangını çıkardığını tespit etti.

Yangını onun çıkardığının ortaya çıkmasının ardından S.A. isimli kurum bünyesinde çalışan kamu personeli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyette ifade everen kamu personeli, maddi sıkıntı çektiğini söyledi ve bakım bahanesiyle 30 bilgisayarı aldı. Bilgisayarları dışarı çıkaran memur bunları sattı. Yakalanmamak için de binada yangın çıkardığını söyleyen S.A. poliste ifadesinde her şeyi anlattı.

Daha sonra savcılığa sevk edilen ve ifadesi alındıktan sonra hakim karşısına çıkan S.A. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kamubulteni.com | Ankara