''Memur Emeklilerinin İkramiyeleri Ödenmeye Başladı!''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU dün ve bugün çeşitli açıklamalarda bulundu.Bakan MÜEZZİNOĞLU bugünkü açıklamasında memur emeklilerinin ikramiyelerinin ödenmeye başladığını memur emeklilerinin haklarının verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.Detaylar haberimizde

''Memur Emeklilerinin İkramiyeleri Ödenmeye Başladı!''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU dün ve bugün çeşitli açıklamalarda bulundu. Memur emeklilerinin ikramiyelerinin ödenmeye başladığını belirten bakan MÜEZZİNOĞLU konu ile ilgili şunları söyledi. "Memur emeklilerimize 30 yılın üzerindeki hizmet sürelerine karşılık gelen ikramiyelerini ödemeye başladık. Yaklaşık 2,5 milyar gibi bir rakam bu kapsamadaki emeklilerimize ödenecek. Bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesinden ve memur emeklilerine haklarının verilmesinden dolayı mutluluk duyuyorum."

Uluslararası işgünü Türkiye’ye çekmek için projelendirilen Turkuaz Kart ile ilgili konuşan bakan MÜEZZİNOĞLU konu ile ilgili şunları söyledi. " Arzu ettiğimiz şu; Türkiye güvenli bir ülke, Türkiye'ye güvenen asla kaybetmez. Türkiye, gelecek potansiyeli güçlü olan bir ülke. Bunu tanıtma anlamında da Türkiye'yi potansiyel ülke olarak gören kim varsa bu yatırımcı olabilir, bu sermaye sahibi olabilir. Bu Ar-Ge anlamında birikimi olan olabilir, bu sanatçı olabilir bu fikri anlamda yenilikler ve farklılıklar oluşturabilecek dünya çapında insanlar olabilir. Gerek nitelikli insan gücünü Türkiye'ye çekmek ve Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirebilmek gerekse dünyadaki sermayenin Türkiye'yi potansiyel bir ülke olarak görebilmelerini sağlamak adına Turkuaz Kart'ın yasal düzenlemelerini ve yönetmelik aşamalarını da tamamladık. Bunun dünyaya ve Türkiye'ye tanıtımını da 1-1,5 ay içerisinde yapacağız.’’

Çalışma Bakanı MÜEZZİNOĞLU kıdem tazminatı konusuna da değinerek ‘’ Biz çalışanımızın mağdur olduğunu görüyoruz. Burada en büyük mağdur olan kitle çalışan işçimizdir. İşçilerimizin yüzde 85'i, yüzde 90'ı kıdem tazminatından yararlanamıyor. Bu geniş kitlenin mağdur olmayacağı, hakların korunduğu, şeffaf, güçlü, sürdürülebilir bir sistemi inşallah referandumdan sonra gündemimize getirecek ve her iki tarafın da mutlu olduğu, sürdürülebilir, şeffaf bir sistemi oluşturma gayreti içindeyiz. " şeklinde konuştu.

Yıllık istihdam hedefleri Savoybetting ile ilgili olarak da Bakan MÜEZZİNOĞLU şunları söyledi. " 3-13 Mart arasındaki rakamı ifade etmek istersek, 309 bin 50. Yani bu anlamda ay sonunda elimizdeki verilere baktığımızda 2016'da hedeflediğimiz 900 bin istihdamın, 400 binini yakalamıştık, 500 bini açık kalmıştı. Bu 2016'dan gelen 500 binlik ilave yükü mart sonu itibarıyla kapatmış olacağız. Yıl sonuna kadar da 2017'nin hedefi olan 1 milyon artı istihdamı yakalayacağız. Çok rahatlıkla söyleyebilirim, 2017'nin aralık ayı işsizlik oranını mutlaka yüzde 10'ların altına, tek haneli rakamlara indireceğiz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. "

Esnaflara destek sağlamak ve işyerini kapatan esnafın gelir kayıplarını telafi etmek için bu yılbaşında kurulan Esnaf Ahilik Sandığı ile ilgili de konuşan bakan MÜEZZİNOĞLU bu sandığın esnafın zor zamanında namerde muhtaç olmaması için kurulduğunu belirtti. Bakan MÜEZZİNOĞLU konu ile ilgili şunları söyledi. "Bu sandığa iki birim esnaf, bir birim de devlet katkı verecek. Esnafımız son 3 yılda en az 700 iş günü prim ödeyerek bu sandıktan yararlanmaya hak kazanıyor. Bu sandık, esnafa maddi katkı sağlamasının yanında esnafımızın mesleki eğitimi, gelişimi ve değişimini destekleyecek eğitim programlarına da katkı sunacak."

Son olarak bugün oynanacak olan Beşiktaş-Olympiakos maçına da değinen Bakan MÜEZZİNOĞLU konu ile ilgili şunları söyledi. "Büyük takımlar zor zamanlarda dinamiklerini mutlaka göstermeli. Biz de Beşiktaş’ı büyük olarak gördüğümüze göre sonuç konusunda çok tereddüdümüz yok. Hele hele Olympiakos'u elemiş olmak benim için farklı bir heyecan ve mutluluk olacak." 

Kamubulteni.com KONYA