Mehmet Ali Çelebi'den Mülakat Tepkisi :Eş Dost Akraba, Yola Devam Diyorsunuz!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi , TBMM Genel Kurulu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Ali Çelebi'den Mülakat Tepkisi :Eş Dost Akraba, Yola Devam Diyorsunuz!

Mehmet Ali Çelebi'den Mülakat Tepkisi :Eş Dost Akraba, Yola Devam Diyorsunuz! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi , TBMM Genel Kurulu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 10 senedir GSB'nin GYS ve Unvan Değişikliği Sınavı yapmadığını hatırlatan Çelebi, il, ilçe ve şube müdürlerinin yanı sıra, yurt müdürü, gençlik merkezi müdürü gibi unvanlara atamaların nasıl yapıldığının belli olmadığını söyledi. 

20 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliği de hatırlatan Çelebi, "10 yıl sonra hatırladınız, sınav yapıyoruz dediniz ama sınav dışında yine mülakat var" dedi. 

CHP İzmir Milletvekili şu ifadeleri kullandı:

Gençlik ve Spor Bakanına sesleniyorum: On yıldır görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını yapmadınız. Yani on yıldır il, ilçe, şube müdürü, yurt müdürü, gençlik, merkezi müdürü nasıl atandı belli değil. Sonra aklınıza geldi, 20 Ekim 2019'da Resmî Gazete'de Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'ni yayınladınız, on yıl sonra "Yapıyoruz." dediniz. Ama yazılı sınav dışında yine mülakat var. "Eş dost akraba, yola devam." diyorsunuz. Ayrıca, gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürü atamalarını bu görevde yükselme sınavından ayrı tuttunuz. Neden ayrı tutuyorsunuz? İlçe müdürlerini nasıl atayacaksınız?