Meclis Haydar Akar başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu toplantısı gerçekleşirken meclise başkanlık eden Meclis Başkanvekili Haydar Akar, toplantının başında üç milletvekiline gündem dışı söz vererek toplantıyı başlattı.

Meclis Haydar Akar başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş gerçekleştirdiği konuşmasında Türkiye’nin uyuşturucu ticaretinde bir koridor haline geldiği iddiasını ortaya attı.Konuşmasında verilere yer veren Yokuş 2019 yılı AB Uyuşturucu ile Mücadele Ajansının verilerine göre 1 yıl içinde Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu miktarının AB ülkelerinde ele geçirilen uyuşturucu miktarından daha fazla olduğunu söyledi. Bu konuda iktidarı suçlayan Yokuş ,sınır güvenliği olmayan ülkemizde mafya ve uyuşturucu kaçakçılarının cirit attığını söyledi.


CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın'da denetlenmeyen JES'ler (jeotermal enerji santrali) ve madenlerin en büyük sorun olduğunu söyleyerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından birinci derece tarım arazilerine JES ve maden ruhsatı verildiğini, Aydın'ın havasını, suyunu, toprağını zehirleyerek açıkça suç işlediğini söyledi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ise yakın bir zamanda Ağrı’da gerçekleşen trafik kazasına değindi. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazelerinin ailelerine teslim edildiğini söyleyen Çelebi, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yararlılara şifa diledi.Öte yandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yarın vefatının 84. yılı olduğunu söyleyen Çelebi, Mustafa Kemal'i ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyorum. İfadelerini kullandı.