MEB'den İkinci Şans Müjdesi! Yeni Sınav Hakkı Tanındı

Yükseköğretim Kurumları Sınavıyla bir yükseköğretim programını kazanan fakat tek ders ya da staj bitirme sınavına katılamadığı ya da bu sınavlarda başarılı olamadığı için mezun olamayan öğrenciler için yeni sınav hakkı tanındığı duyuruldu.

MEB'den İkinci Şans Müjdesi! Yeni Sınav Hakkı Tanındı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan binlerce öğrencinin yüzünü güldürecek müjdeli haber. Haber merkezlerine ulaşan bilgilere göre, MEB Bakanı Ziya Selçuk'un imzasıyla illere gönderilen yazıda, Eylül ayında yapılan tek ders sınavı ya da staj bitirme sınavına katılamayan ya da bu sınavlarda başarısız oldukları için mezun olma haklarını kaybeden , 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı lise son sınıf öğrencilerinden üniversiteyi kazananlarve geçici kayıt yaptıranlar olduğu vurgulandı.

Söz konusu öğrencilerin, mezun olmaları halinde, yerleştirildikleri yükseköğretim programlarına ÖSYM'nin YKS kılavuzuna göre 31 Aralık'a kadar kesin kayıt yapabilecekleri hatırlatıldı. Bu çerçevede, 2018 YKS sonuçlarına göre, bir yükseköğretim programını kazanan ya da geçici kayıt yaptıran öğrencilerin mezun olamadıkları için mağdur oldukları, öğrencilerin tekrar bir sınava alınması gerektiği vurgulandı.

MEB tarafından gönderilen yazıda, ilgili öğrencilerin 21 Aralık Cuma günü mesai bitimine kadar, öğrencilerin sınava alınması, sınavların okul müdürlükleri tarafından yapılması, başarılı öğrencilere de diploma düzenlenmesi gerektiği belirtildi.