MEB EKYS Sınavına Girecek Aday Sayısı Açıklandı (Sınav Süresi, Soru Sayısı ve Sonuç Açıklama Tarihi)

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yaptığı son dakika açıklamasında MEB EKYS sınavına girecek aday sayısı, sınav saati, soru sayısı ve sınav süresi hakkında detayları belirtti.

MEB EKYS Sınavına Girecek Aday Sayısı Açıklandı (Sınav Süresi, Soru Sayısı ve Sonuç Açıklama Tarihi)

MEB Yönetici belirleme sınavına yoğun başvuru.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 21 Nisan 2019 Pazar günü 50 ilde düzenlenecek olan MEB EKYS hakkında son dakika açıklaması yapıldı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için ilk kez düzenlenecek "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı"na bu yıl 56 bin 381 adayın gireceğini söyledi.

SORU SAYISI VE SINAV SÜRESİ

21 Nisan 019 günü düzenlenecek olan sınavhakkında konuşan Aygün, "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için ilk kez düzenlenecek 2019-MEB-EKYS, pazar günü 50 il merkezinde ve 57 sınav merkezinde uygulanacak. Sınava toplam 56 bin 381 aday girecek." dedi.

Sınavın saat 10.15 'te başlayacağını söyleyerek sözlerini sürdüren Aygün, sınav süresei, soru sayısı ve diğer detaylar hakkında şu bilgileri verdi:

"Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 soru sorulacak ve soruları cevaplamaları için 150 dakika süre verilecek. Sınav konularının ağırlığı; genel yetenek ve genel kültür yüzde 35, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi yüzde 10, değerler eğitimi yüzde 5, eğitim ve öğretimde etik yüzde 5, eğitim bilimleri yüzde 35, mevzuat yüzde 10 şeklinde."

SAAT UYARISI

Aygün açıklamasının sonunda ise , adayların saat 10.00 'dan sonra sınav merkezlerine alınmayacağını , bu nedenle sınav saatinden önce adayların sınav merkezlerinde hazır bulunmaları gerektiği bildirildi. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yapılacak 2019 MEB-EKYS 'nin sonuçları 16 Mayıs 2019 günü açıklanacak.

SINAV SONRASI ADAYLAR KAMUBULTENİ.COM 'DA

MEB EKYS sınavı sonrası sınava girenler , Kamubulteni.com 'da sınav sorularını değerlendirecek.