MEB Açıkladı: Bu Bölümlerden Mezun Olanlar İşsiz Kalmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, sektör ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yeni istihdam garantili mesleki eğitimler verilecek.

MEB Açıkladı: Bu Bölümlerden Mezun Olanlar İşsiz Kalmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan habere göre, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü ile Tüm Saatçi İşadamları Derneği (TÜSAD) arasında mikromekanik alanında eğitim verilmek üzere 'Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği' konusunda anlaşmaya varıldı ve protokol imzalandı. İş birliği protokolünü, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Numanoğlu ve TÜSAD Yönetim Kurulu Başkanı Akpınar imzaladılar. Protokol çerçevesinde, mikromekanik alanında eğitim , pilot uygulama olarak 159 yıllık Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde başlayacak. Tüm Saatçi İşadamları Derneği, okuldaki atölyeler ve labaratouvarları kouracak ve öğretmenlerin işbaşı ve hizmet içi eğitimlerini üstlenecek. MEB'de yer alan habere göre, bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin yüzde yüz istihdamı sağlanacak.

Haberde, konuyla ilgili, "Mikromekaniğin mesleki eğitim düzeyinde müfredatı oluşturularak, ilgili alanın çerçeve öğretim programı güncellenecek ve eğitim materyalleri sektörle iş birliği içerisinde hazırlanacak. Alan öğrencilerinin beceri eğitimi ve stajları, TÜSAD üretim tesislerinde gerçekleştirilecek ve mezuniyetleri sonrasında TÜSAD üyesi işletmelerde yüzde 100 istihdamları sağlanacak. Ayrıca bu alanda eğitim alan başarılı öğrencilere TÜSAD tarafından burs desteği sağlanacak." ifadeleri yer alıyor.

Haber Kaynağı: http://meb.gov.tr/m/haber/17616/tr