Marmaris’te Yangın Sönmüyor Havadan ve Karadan Müdahale

Dün akşam saatlerinde Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan yangın karadan ve havadan söndürülmeye çalışılıyor. Yangın ile ilgili sabotaj iddiası ortaya atıldı.

Marmaris’te Yangın Sönmüyor Havadan ve Karadan Müdahale

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesi’nde dün akşam saat 20.00'de başlayan yangın devam ediyor. Günün ilk ışıklarıyla beraber helikopterler ve uçakta yangın söndürme çalışmalarına yeniden başladı.

Yanan saha yoğun duman altında bulunurken, uçak ve helikopterlerin yoğun sorti yapması sonrası alevler şiddetini azalttı. Ancak şuan için etkisini azaltan rüzgarın öğlen saatlerinde yeniden hızlanması bekleniyor. Bu saatlere kadar yangın söndürülmezse etkisi daha da artabilir.

Yüzde 90 Sabotaj

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ‘’Yüzde 90 sabotaj, çünkü yangın üç ayrı noktada birden eş zamanlı başladı” açıklamasını yaptı.

Bakanlıktan Açıklama

Sabaha karşı bir açıklamada Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Kirişci, “Şu anda arada 3.5- 4 kilometrelik bir mesafe var yerleşim yerlerine. Yangının başladığı andan itibaren kontrol altına almaya yönelik yol açma çalışmaları da orman ekiplerimiz tarafından yürütülüyor” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /