Mansur Yavaş'ın Yenikent'te Olan Bitenden Haberi Var mı?

Ankara Yenikent'teki ulaşım sıkıntısı her geçen gün vatandaşları çileden çıkarırken, mahremiyet bölgesine dönen Yenikent'te vatandaşlar Büyükşehir belediyesinin kasti olarak bölgelerine otobüs göndermediğini öne sürüyor. 

Mansur Yavaş'ın Yenikent'te Olan Bitenden Haberi Var mı?

Mansur Yavaş'ın Yenikent'te Olan Bitenden Haberi Var mı? 

Ankara Yenikent'teki ulaşım sıkıntısı her geçen gün vatandaşları çileden çıkarırken, mahremiyet bölgesine dönen Yenikent'te vatandaşlar Büyükşehir belediyesinin kasti olarak bölgelerine otobüs göndermediğini öne sürüyor. 

Ankara Yenikent, Ankara'nın en hızlı büyüyen bölgelerinden, merkezinde her geçen gün yeni binaların yükseldiği, onlarca mağazanın yer aldığı Yenikent, ulaşım konusunda Ankara'nın en kötü yerlerinden biri olarak gözüküyor. Ankaralı vatandaşların yenikente ulaşması için şahsi araçlarının olması neredeyse zorunlu. Akşam saat 22.00'den sonra Yenikent'ten Ankara'nın herhangi bir yerine gitmek isteyen ya da ilgili saatlerde Yenikente gelmek isteyen vatandaşlar EGO otobüsleri beklemek durumunda. Melih Gökçek zamanından bu yana devam eden 'Banliyö gelecek' beklentisi de vatandaşların umutlarını kırmış durumda. Taksi ise ayrı bir sıkıntı haline gelmiş. Yenikent merkez durağındaki taksicilerin bir çoğu aile ile binildiğinde huzursuz edecek seviyede kılık kıyafet ve nezaketten uzak. 

ÖNCEKİ YÖNETİM BİLEREK İŞLERİ Mİ AKSATIYOR ?

Sincan plevne mahallesi Başer girişinde muhabirimize konuşan engelli bir vatandaş, "Sn. Mansur Yavaş'a oy verdik yüzde 80 engelliyim, 45 dakikadır burada otobüs bekliyorum. Otobüs gelmediği gibi , oraya gittiğimizde de taksi sıkıntısı yaşıyoruz.Taksi konusunda da yenikentli vatandaşların sıkıntısı büyük. Araba alacak durumumuz olsa acil işlerimizde otobüs , taksi vb. beklemeyiz. Sn. Başkan herkesi kendi gibi imkanı yüksek mi zannediyor bilmiyoruz. Fakat bu sorun çözülmediği takdirde bir sonraki seçimde ailemle birlikte kendilerine oy vermeyi düşünmüyoruz. Önceki yönetimin de bilerek böyle bir şey yapabileceğini, Mansur Yavaş'ı kötü göstermek için hareket edebileceğini düşünmüyor da değiliz. İşin özünü bilmiyoruz, ama binlerce  vatandaş mağdur. Buranın nüfusu bir çok ilçeden daha fazla, ilçe olması gerekiyor, Yenikent eskiden ilçeydi biliyorsunuz. 40-50 dakikada bir otobüs ne demek? Burası Ankara,Burası Türkiye'nin başkenti" şeklinde konuştu.

MERKEZ DURAĞINDAKİ AKŞAM SIKINTISI

Yenikent merkezindeki Sincan Belediyesi ek binasının önünde akşam saatlerinde otobüs bekleyen vatandaşlar da aynı sorunlardan dert yanıyor. Muhammed Y. isimli bir vatandaş, geçtiğimiz akşam 504 numaralı hattın 1 dakika sonra geleceğine dair bilgilendirmenin ekranda yer aldığını daha sonra bu hatta çalışan otobüsün gelmediğini, saatlerce burada beklediğini belirtti. Muhammed Y. , "Değerimiz yok, bunu sonuna kadar hissettiriyorlar. Biz de bir sonraki seçimde kendilerine hissettireceğiz. Otobüste sorun varsa başka otobüs kaldırılır, neden saatlerce burada bekliyoruz. Kendilerinin başına gelse anlarlar. Mansur Yavaş'ı vicdanlı bilirdik, umarız bildiğimiz gibidir de bizim ek sefer sorunlarımızı çözer. Buradan taşınacak gücümüz de yok, taşınma masrafları belli, kiralar ortada, çık git başka yere orada otur diyenler olacaktır, ev taşıma masraflarını biliyorsunuz. " dedi.

SİNCAN BELEDİYESİ SİNEMA OYNATACAĞINA OTOBÜS, TAKSİ SORUNUNU ÇÖZSÜN

Bir diğer vatandaş ise bölgelerinde son zamanlarda yerli sinema gecesi adı altında etkinliklerin yapıldığını, bunun birlik beraberlik ve sosyal aktivite açısından önemli olduğunu, fakat daha büyük öncelikleri olduğunu söyledi. Yenikent'in en büyük sorununun ulaşım olduğunu belirten Ayşe K. , "Belediyemizden bir çok konuda memnunuz, fakat büyükşehir ve ulaştırma bakanlığı ya da Cumhurbaşkanlığı kim ilgileniyorsa, bizi burada yalnız bırakıyorlar gibi hissediyoruz. Akşam saatlerinde ailemizle merkezde bile gezerken huzursuzuz. Kavga dövüş eksik olmamaya başladı. Otobüs durağının orada buranın yerlisi olmayan sonradan gelen gençler elllerinde sigaralarla oturuyor. Kızımla geçerken tedirgin oluyorum. Sn. Cumhurbaşkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, belediye başkanımız bu olaya el atmalı" dedi.