Maltepe Belediyesi ile Grevdeki İşçiler 4 Bin 700 Lira Maaş Konusunda Anlaşmaya Vardı

CHP'li Maltepe Belediyesi'nde 23 Şubat'ta başlayan grevin anlaşma ile sonuçlandığı duyuruldu.

Maltepe Belediyesi ile Grevdeki İşçiler 4 Bin 700 Lira Maaş Konusunda Anlaşmaya Vardı

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde net ücretin 4 bin 700 lira olduğu açıklandı.  

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4700 TL oldu. Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat'ta başlayan yasal grevimiz bugün itibariyle sona ermiştir." ifadelerine yer verildi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da anlaşmayı sosyal medya hesabından duyurarakl, "Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇÖP DAĞLARI TARTIŞMALARI ALEVLENMİŞTİ

Maltepe Belediyesi'ndeki işçiler ile belediye arasındaki maaş anlaşmasının çözüme kavuşmaması nedeniyle greve giden işçiler günlerce çöpleri toplamamış, "İstanbul yeniden çöp dağlarına gömüldü" şeklinde eleştiriler de beraberinde gelmişti. Bazı vatandaşlar da işçilerin tutumunu eleştirmişti.