Mahkumlara Afta Son Durum Açıklandı: Erdoğan..

Mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi. Türkiye Gazetesi 'nin aktardığı bilgiye göre af yasasının TBMM 'de Adalet Komisyonunda bekletildiği ve 31 Mart sonrası bu taslak için harekete geçileceğine yer verildi.

Mahkumlara Afta Son Durum Açıklandı: Erdoğan..

Türkiye Gazetesi yazarı Ebru Karatosun, bugün kaleme aldığı yazısında infaz yasasına değindi.

Adalet Bakanlığı Yargı Reformu Strateji belgesine ilişkin yürütülen çalışmalarını sona erdiriyor.  Yargıda reform niteliğinde birçok değişiklik ve düzenlemeyi öngören belgeye ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve "Yargı reformu strateji belgemizi kamuoyuyla paylaşma aşamasına gelmiş bulunmaktayız." demiş ve "Belge, adalete güvenin artmasında bir milat olacak" demişti.

O VATANDAŞLARA CEZA İÇİN ALTERNATİF CEZALAR GELİYOR

65 hedef ve 257 faaliyetten oluşan stratejide, yargılamaların hızlandırılmasının yanı sıra toplumsal bazı sıkıntıların önüne geçilmesi de hedefleniyor. Strateji belgesinde, 65 yaş ve üzeri kişiler için alternatif ceza sistemi üzerinde durulduğu öğrenildi. Ağır hapis cezası öngören suçlar haricinde bu kişilerin ev hapsi ya da kamuda çalıştırılması gündemde.

AF YASASI ADALET KOMİSYONUNDA BEKLİYOR

Ceza İnfaz Yasasının yanı sıra, Milliyetçi Hareket Partisi 'nin TBMM Başkanlığı 'na sunduğu af teklifi Adalet Komisyonu'nda görüşülmeyi beklerken, ayrıca Adalet Bakanlığı da Ceza İnfaz Yasası ve Ceza Kanunu'nda bir dizi değişiklik öngören taslak çalışmalarının sonuna geldi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart seçimlerinin ardından bir açıklama yapacağı ifade ediliyor.

Kamubulteni.com  | Ankara