Mahkumlara Af ve Nafaka Düzenlemesi Bekleyenlere Kötü Haber

Mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimi ve nafaka düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Mahkumlara Af ve Nafaka Düzenlemesi Bekleyenlere Kötü Haber

Af bekleyen mahkumlara kötü haber geldi.

Türkiye Gazetesi 'nde bugün yayımlanna haberde af bekleyen mahkum ile mahkum yakınlarını üzen haber verildi. Daha önce , Meclis tatile girmeden çıkacak denilen ceza indirimi düzenlemesi Ekim ayına ertelenmişti. Meclisin en yakın sürede çıkaracağı bildirilen düzenleme , daha sonra 1. yargı paketinden de çıkarılmış ve 2. yargı paketinde olacağı aktarılmıştı.

Son açıklamalarda ise 2. Yargı Paketinin Aralık ayında meclise geleceği ve yıl bitmeden yargı paketinin meclisten geçeceği bildirildi. Ancak gelen son dakika açıklaması ceza indirimi bekleyen mahkumları ve mahkum yakınlarını üzdü. 

ÇALIŞMALAR TAMAMLANMA AŞAMASINDA

Mayıs ayında açıklanan ve birincisi geçtiğimiz ay meclisten geçen yargı paketinin ikincisi üzerinde , Adalet Bakanlığı bürokratlarının ve AK Partili hukukçuların çalışmalarında son aşamalara geldi.

AYRI BİR PAKET OLARAK GELECEK

Daha önce yapılan açıklamada infaz düzenlemesi ve nafakanın 2. yargı paketine ekleneceği bildirildi. Ancak edinilen son bilgilere göre bu düzenlemeler , ayrı bir yasa teklifi olarak TBMM 'ye gelecek. 

TALEPLERİNİZİ HABER YAPALIM

Haber yapmamızı istediğiniz af hakkındaki taleplerinizi bize gönderin >> TIKLA MESAJ AT

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN BİTECEK?

2020 yılı bütçe görüşmelerine şuanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda devam ediliyor. 29 Kasım günü Plan Bütçe Komisyonu 'nda bütçe görüşmeleri sona erecek ve 2020 yılı bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 'na sevk edilecek. 

Bütçe görüşmelerinin TBMM 'de Aralık ayı sonunda bitmesi bekleniyor. Buna göre kamuoyunda mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesinin, nafaka meselesinin, erken yaşta evlilik ve icra ile çocuk alma meselerinin yeni yılda meclise gelmesi bekleniyor.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN