Mahkumlara Af ve 3600 Ek Gösterge İle İlgili Üzen Haber

Mahkumlara af ve ek gösterge meseleleri hakkında Nergis Demirkaya flaş bir haber kaleme aldı ve bu meselelerin tatilden sonraya kaldığını ifade etti.

Mahkumlara Af ve 3600 Ek Gösterge İle İlgili Üzen Haber

Mahkumlara af ve ek gösterge ile ilgili son dakika haberi.

Mahkumlara af ve ek gösterge ile ilgili son dakika haberi Milli Gazete 'de yer aldı. Bugün yayımlanan haberde 2 Yasama Yılı 'nın 1 Ekim günü başladığı ve şimdiye kadar Meclisin toplamda 101 gün çalıştığı bildirildi.

Duvar'dan Nergis Demirkaya 'nın bugün kaleme aldığı yazısında  TBMM  Genel Kurulu 'nun son haftaya "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla özel oturum ile başlayacağı bildirildi.

Özel oturumun ardından içinde Merkez Bankasının ihtiyat akçesinin bütçeye aktarılması, şirket borçlarına yapılandırma, Varlık Barışı'nın 6 ay daha uzatılması gibi konuların da olduğu ekonomi alanında düzenlemeleri kapasamına alan "torba kanun teklifi" Genel Kurul 'da görüşülmeye başlanacak.

TORBA YASADAN SONRA TATİL

Meclis'in sürpriz bir değişiklik olmazsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı olan On Birinci Kalkınma Planı'nın görüşmelerinin ardından yaklaşık 2.5 ay sürecek tatile girmesi bekleniyor.

EK GÖSTERGE VE MAHKUMLARA AF TATİLDEN SONRA

Hükümetin seçimler sonrası açıkladığı ikinci  100 günlük eylem planı içinde 3600 ek göstergeye yer verilmişti. Ancak 100 günlük eylem planının ardındna uzun süre geçmesine rağmen ek gösterge hala çıkmadı.  Geçtiğimiz gün de açıklama yapan Süleyman Soylu, ek gösterge meselesinin 2019 yılı bitmeden önce meclise geleceğini söyledi. 

Ek göstergenin yanı sıra toplumsal beklenti yaratan konulardan biri de MHP'nin Şartlı Ceza İndirimi. Bu teklifle ilgili de adım atılmadı ama Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan yargı paketinde infaz sürelerinde indirim yapılacağı belirtildi.  İnfaz süresi azalacak ve denetimli serbestlik süreleri artacak.  Tutukluluk süresi ise 2 yıl ile sınırlandırılacak  ve 5 yılın altındaki suçlarda Yargıtay yolunun açılması gibi cezaevinden 80 bin kişinin tahliyesine yol açacak bir düzenleme hazırlığı büyük beklentiye yol açtı. Muhalefetin bu iki konuyla ilgili yasalar çıkmadan Meclis'in tatile girmemesi önerisi karşılık bulmadı. İki konuda yeni yasama dönemine kalmış görünüyor.

YÜRÜRLÜKTEN KALMADI

AK Parti yöneticileri bu konuların yeni döneme kalmasının "yürürlükten kalktığı" anlamına gelmediğini söylüyor. Bir AK Parti yöneticisi yargı reformu kapsamında birden fazla kanun teklifi planı varken, yeni döneme kalması ile tüm talep ve beklentileri içerecek şekilde toplu olarak, çok daha kapsamlı bir değişiklik teklifi olarak Meclis'e gelebileceğini söyledi.

EK GÖSTERGE VE MAHKUMLARA AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA