Mahkumlara Af Seçimden Sonraya Kaldı

Mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi. Af meselesinin seçimden sonraya kalması kesinleşti. TBMM 27 Mart'a kadar tatile girdi.

Mahkumlara Af Seçimden Sonraya Kaldı

Mahkumlara af meselesi seçimden sonraya kaldı.

Kader mahkumlarına af ile ilgili MHP 'nin çalışmaları devam ederken binlerce mahkum yakını, af meselesinin ne zaman geleceğini , söz konusu kanun teklifinin ne zaman meclise geleceğini araştırmaya başladı. 

Son olarak Yargıtay ve ceza indirimi teklifinin hazırlayıcısı MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız 'dan açıklama gelmişti. 

YARGITAY BAŞKANI : AFFA KARŞIYIM

Yargıtay Başkanı Cirit, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada af meselesine karşı olduğunu, ancak ceza sürelerinin düşürülebileceğini söyledi. Cirit açıklamasında Yargıtay'ın kurumsal bir görüşü olmasa da ben af çıkarılmasına karşıyım. Daha önce çıkarılan aflara baktığımızda hem hukuki belirsizlik hem de asayiş, toplumdaki huzur ve barışın sağlanması noktasında bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor"  ifadeleri kullandı.

FETİ YILDIZ 'DAN CİRİT'E CEVAP

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Anayasanın 87. maddesinde af çıkarma yetkisi tanınıyor, Meclis'in özel ve genel af çıkarma yetkisi orada düzenleniyor, dolayısıyla Meclis özel ve genel af çıkarabiliriz ceza indirimi yapabilir"

AF SEÇİMDEN SONRAYA KALDI

TBMM, geçtiğimiz Pazar günü yapılan Başkanlık seçiminin ardından tatile girdi. 27 Mart günü TBMM tekrar toplanacak. Bu tarihe kadar sadece komisyonlar çalışmalarını sürdürecek. Komisyonlar af meselesini 27 Mart 'a kadar tamamlasa bile söz konusu yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu 'na gelmesi Nisan ayının sonlarını bulur.

MECLİSİN GÜNDEMİ YOĞUN

Af meselesinin yanı sıra yeni askerlik sistemi ve yerel seçimler TBMM gündemini oldukça meşgul edeceğe benziyor. 

AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN