Mahkumlara Af, Karşılıksız Çek ve Süresiz Nafakada Son Dakika Gelişmesi

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi hakkında yeni bir açıklama geldi. Açıklamada af düzenlemesine bir suçun daha eklendiği bildirildi. Öte yandan karşılıksız çek ve nafaka düzenlemesi de bu kapsamda meclise geliyor. İŞTE DETAYLAR.

Mahkumlara Af, Karşılıksız Çek ve Süresiz Nafakada Son Dakika Gelişmesi

Mahkumlara af düzenlemesine yeni eklemeler: Karşılıksız çek ve nafaka düzenlemesi.

AK Parti tarafından hazırlanan ve önümüzdeki Mart ayında meclise gelmesi planlanan infaz düzenlemesinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Milliyet 'ten Ayhşegül Kahvecioğlu bugün kaleme aldığı yazısında yeni infaz düzenlemesinde karşılıksız çek suçundan hapis yatanlara denetimli serbestlik yolu açılacağı bildirilid. Çalış-öde sistemine geçilecek ve karşılıksız çek suçlaması ile hakkında mahkeme kararı olan kişi , denetimli serbestlikten faydalanacak ve çalışarak karşılıksız çeki ödeyecek. 

HAPİS CEZASI KAÇ AY İSE...

Yapılan düzenlemede , kişi hakkında kaç ay hapis cezası verilmişse borcun ay sayısı kadar takside bölünmesi planlanıyor. Makbuzla birlikte kişi karakola gidecek ve imza atacak. Borç bittiği zaman da kişinin cezası kalkacak. 

YAŞ FARKI 5 OLANLAR KAPSAMA ALINDI

Önümüzdeki ay meclise gelmesi planlanan yeni infaz düzenlemesinde, "çocuk yaşta evliliklere" geçmişe dönük olarak getirilmesi öngörülen affın da yer alabileceği bildiriliyordu.

Kamuoyunda tepki oluşmaması ve muhalefet partilerinin ikna edilebilmesi için bazı çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalarla af kapsamına , aralarındaki yaş farkı en çok 5 olan çiftler alınması planlandı.  AK Parti, geçmişe yönelik mağduriyetlerle ilgili bir simülasyon çalışması başlattı.  Bu çalışmalar kapsamında geçici bir madde infaz düzenlemesine eklenecek. Söz konusu geçici madde ise şu şekilde:

"Suçun işlendiği tarihte 20 yaşın altındaki kadın ve erkek" 

Bu ifadelerini kullanmayı planlayan AK Parti, söz konusu af düzenlemesini tüm muhalefet partilerinin mutabakatı ile Genel Kurul görüşmelerinde infaz paketine eklemeyi planlıyor. Peki sizce af kapsamına başka hangi suçlar alınmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

SÜRESİZ NAFAKA DÜZENLEMESİ DE GÜNDEMDE

İnfaz düzenlemesinde mi yoksa ikinci yargı paketinde mi geleceği hala belli olmayan nafaka için bir açıklama geldi. Parti içinde nafaka düzenlemesinin infaz düzenlemesi ile birlikte getirilmesi ağırlık kazandı. 

Düzenlemee ile nafaka alacak kadının eğitim durumu, yaşı çalışabilir durumda olup olmadığı gibi kriterler göz önüne alınacak. Bu kriterler göz önüne alınarak belirli süreli bir nafaka getirilmesi planlanıyor. Peki sizce nafaka düzenlemesi nasıl olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Karşılıksız çek, nafaka ve af düzenlemesi bekleyen kadın erkekler bu sayfada: Bilgi alış verişi için   TIKLA KATIL