Mahkumlara Af ile İlgili Kafa Karıştıran Haber 2019

Mahkumlara af ile ilgili geçtiğimiz gün gelen son haber kafaları karıştırdı. Af düzenlemesinde değişiklik mi yapıldı? İşte detaylar ve son bilgiler.

Mahkumlara Af ile İlgili Kafa Karıştıran Haber 2019

Mahkumlara af ile ilgili son dakika haberi.

Geçtiğimzi gün bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada mahkumlara af  düzenlemesini kapsamına alan Yargı Reformu Strateji Belgesi için harekete geçildiği ve meclis açılmadan önce  düzenlemenin elden geçirileceği , diğer partilerin katılımı ile reforma son şeklinin verileceği bildirildi.

1 Ekim 'de meclis açıldıktan sonra Genel Kurul , kısa sürede Yargı Reformunu görüşecek. 

MECLİSTE ZAMAN KAYBI OLMAMASI İÇİN

Hükümet, yargı reformunu meclise getirmeden önce muhalefet partilerine görüşecek ve söz konusu paket üzerinde uzlaşmaya varmaya çalışacak.

Uzlaşma sağlanması durumunda meclisin açılması ile birlikte paket TBMM 'den hızlı şekilde geçmesi bekleniyor.

Af bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

SON AÇIKLAMADA 30 BİN OLDU SAYI

Daha önce yapılan açıklamada 80 bin civarında kişinin düzenleme kapsamında tahliye edileceği bildirildi. Ancak memurlar. net 'te geçtiğimiz gün yer alan haberde 30 binden biraz fazla hükümlünün tahliye edileceği bildirildi. 

Sayının azalması , af ile ilgili bir değişiklik mi oldu? sorusunu akıllara getirdi. Ancak bu konuda net bir açıklama henüz gelmedi. 

AÇIKLAMA GELİR GELMEZ BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

AF KAPSAMINDA OLMASI BEKLENEN SUÇLAR

Ceza İnfaz Yasası ve Ceza Kanunu ’nda  değişiklik içeren yasa tasarısında şu maddeler yer aldı:

  • Türk Ceza Kanununun ''Kamu Barışına Karşı Suçlar'' başlığı altında yer alan 213'üncü maddedeki halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, 215 sayılı suçu ve suçluyu övme, 216 sayılı halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve 220 sayılı suç işlemek amacıyla örgüt kurma.
  • Ayrıca mal varlığına karşı suçlar olarak adlandırılan hırsızlık, dolandırıcılık, yağma suçlarıyla kamunun sağlığına karşı suç olarak yer alan uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti de indirim kapsamında yer alacak.
  • Kanunda kamu idaresinin güvenirliğine ve işleyişine karşı suçlar altında düzenlenen zimmet, irtikap, denetim görevinin ihmali ve rüşvet suçunun şartlı indirim kapsamına alınması da tasarının içinde yer alıyor.

KAPSAM DIŞI OLACAK SUÇLAR