Mahkumlara Af ile İlgili Hükümetten Son Dakika Açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada mahkumlara af meselesine değindi.

Mahkumlara Af ile İlgili Hükümetten Son Dakika Açıklaması

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den mahkumlara af açıklaması.

MHP 'nin hazırladığı ve TBMM'ye sunduğu mahkumlara af tasarısı , yüz binlerce kişi tarafından bekleniyor.

Önceki gün Habertürk 'e konuk olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, mahkumlara af konusuna değindi.  İnfaz sistemine yönelik bazı çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Gül şu ifadeleri kullandı:

"Bir af teklifi sözkonusu. AK Parti'nin de denetimli serbestlik anlamında yaptığı çok şeyler oldu. Devleti ayakta tutan adaletin kendisi. Eğer yapanın yanına kar kaldı algısı vasa. Bazı suçlarla ilgili artırımlar yaptık ama acaba suç işlemeyi engelledi mi? Aslolan toplumda bu konularda zararlardan kurtarılsın. İşin esası ıslah etmek. Burada cezalar artırılmalı mı, azaltılmalı mı? Evde hapis, hafta sonu infaz, elektronik kelepçe gibi, yaşlılara infaz gibi çalışmalarımız var. Siyaset buna karar verecek. İnfaz sistemine yönelik bir çalışma devam ediyor."

KAŞIKÇI DAVASI

Cemal Kaşıkçı cinayetine değinen Bakan Gül, "Kaşıkçı davası insanlığın, adaletin, vicdanın gerçekten turnusol kağıdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın seslendirdiğinden başka neredeyse diğer sesler cılız çıkıyor. Türkiye bunu adli ve idari olarak büyük başarıyla sürdürdü. tüm oluş şekliyle ortaya çıkardı. Savcılık tüm delilleri topladıktan sonra davayı açacaktır. Bunun tam anlamıyla ortaya çıkması için Suud tarafının da yardımcı olması lazım. Çünkü failler orada. Bu süreçte şu ana kadar hiçbir katkıları olmadı. Bu konu bir gazeteciden öte bir insanın vahşice öldürülmesi sözkonusu. Nerede insan hakları savunucuları? Bunların hepsinin sahte olduğunu tüm dünya gördü. Biz yalnız kalsak bu mücadeleyi tüm kapasitemizle adli olarak sürdüreceğiz. Bunun ulaslararası mecralarda da takipçisi olacağız." dedi.

Mahkumlara af haberlerinden haberdar olmak için;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN