Mahkumlara Af, Ek Gösterge, Yeni Askerlik ve Hal Yasası Gecikiyor-TBMM Toplanamıyor

Mahkumlara af, 3600 ek gösterge, yeni askerlik sistemi ve hal yasası hala TBMM Genel Kurulu 'na gelmedi. Genel Kurul 5 birleşimde toplanamadı. İşte son bilgiler.

Mahkumlara Af, Ek Gösterge, Yeni Askerlik ve Hal Yasası Gecikiyor-TBMM Toplanamıyor

Seçimler sona erdi ama hala meclis toplanamadı.

TBMM 'nin seçimden sonraki gündemi oldukça yoğun. 3600 ek gösterge, mahkumlara af, yeni askerlik, hal yasası gibi milyonlarca kişiyi yakındna ilgilendiren önemli kanun teklifleri hala TBMM 'den çıkmadı. 

Her gün internet üzerinde ek göstergede son durum nedir, ek gösterge çıktı mı, mahkumlara af ne zaman gelecek, af haberleri, yeni askerlik yasası ne zaman yürülüğe girecek , hal yasası ne zaman yürülüğe girecek kelimelerini arayan vatandaşlar , artık bu kanun tekliflerinin bir an önce yasalaşmasını ve yürülüğe girmesini istiyor. 

Biz de kamubulteni.com olarak yazdığımız haberlerimizde ek gösterge, af, yeni askerlik ve hal yasasını bekleyenlerin seslerini duyurmaya çalıştık. 

MECLİS GENEL KURULU TOPLANAMIYOR

27 Mart günü toplanacağı açıklanan TBMM Genel Kurulu yeterli çoğunluğun sağlanmaması nedeniyle ertelendi. 28 Mart günü de Genel Kurul toplanamadı. Seçim sonrasına ertelenen genel kurul, 2 Nisan günü yine toplanamadı.

İşte TBMM 'nin son 1 haftalık toplanma tarihleri:

Son birleşimde konuşan TBMM Başkanı , divan kurulunun gelmemesinden dolayı Genel Kurul 'un yine ertelendiğini söyledi. Son açıklamaya göre genel kurul 9 Nisan Salı günü saat 15,00 'da toplanacak.

İşte Mustafa Şentop 'un o açıklaması:

"Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 62’nci Birleşimini açıyorum.

Başkanlık Divanı teşekkül etmediğinden çalışmalarımıza başlayamıyoruz.

Bu nedenle, denetim konuları ve kanun teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için, 9 Nisan 2019 Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum."

SÜREÇ UZUYOR

Meclis Genel Kurulu 'nun geç toplanması , ek gösterge, mahkumlara af, hal yasası ve yeni askerlik sistemi meselelerini geciktiriyor. 

KOMİSYONLAR ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Söz konusu kanun teklifleri üzerinde komisyonlar çalışmalarını devam ettiriyor. Söz konusu teklifler komisyonlardan geçtikten sonra TBMM Genel Kurulu 'na gelecek. 

Ek gösterge, af yeni askerlik ve hal yasası hakkında bilgiler gelir gelmez bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN