Mahkum Yakınları Şartlı Ceza İndirimi Konusunda Bekleyişini Sürdürüyor

Şartlı ceza indirimi konusunda mahkum yakınları ve mahkumların meraklı bekleyişi devam ediyor. TBMM açıldıktan sonra af teklifi gelecek mi, af teklifinin içeriği ne, kimler aftan yararlanacak ? gibi soruların yanıtı henüz netleşmiş değil.

Mahkum Yakınları Şartlı Ceza İndirimi Konusunda Bekleyişini Sürdürüyor

Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim vaatleri arasında yer alan şartlı ceza indirimi konusunda mahkum yakınlarının meraklı bekleyişi sürüyor. MHP'nin şartlı ceza indirimi teklifi için binlerce mahkum ve mahkum yakınının beklentileri sürüyor. Geçtiğimiz ayların en çok konuşulan konularından birisi haline gelen, kamuoyunca 'Af teklifi' olarak bilinen şartlı ceza indirimi konusunda MHP kararlı olduğunu sık sık gündeme getiriyor. AK Parti ise şartlı ceza indirimi konusunda biraz daha temkinli davranıyor.

Daha önce Adalet Bakanlığı tarafından MHP'nin şartlı ceza indirimi teklifinin değerlendirilip daha sonra yeni bir çalışma yapabileceği, bunun toplumda tepkileri minimuma indirecek bir teklif olarak TBMM'ye sunulacağı söylenmişti. 31 Mart yerel seçimlerinin sona ermesinin ardından, TBMM'nin açılışını bekleyen ve kendilerine yönelik düzenlemenin gelip gelmeyeceğini merak eden binlerce mahkum yakını, sosyal medya kanalları aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışarak yetkililerden konuya ilişkin net bir açıklama beklediklerini belirtiyor.

Şartlı ceza indiriminin yanı sıra, TBMM'nin açılmasıyla birlikte memurlar için 3600 ek gösterge, yeni askerlik sistemi gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor.