Mahkum Affı-EYT-Yeni Askerlik Sistemi ve 3600 Ek Göstergede Son Durum-İşte TBMM Gündemi

Mahkumlara af, 3600 ek gösterge ve has yasası ile yeni askerlik sistemi için Genel Kurulun toplanması bekleniyor. TBMM Genel Kurulu 30 Nisan 2019 günü toplandı. Genel kurulun gündemi belli oldu. İşte kanun tekliflerinde son durum.

Mahkum Affı-EYT-Yeni Askerlik Sistemi ve 3600 Ek Göstergede Son Durum-İşte TBMM Gündemi

TBMM Genel Kurulu toplandı.

Af, yeni askerlik sistemi, hal yasası ve ek gösterge meselelerini milyonlarca kişi bekliyor. 5 milyondan fazla kişinin büyük bir merak ve heyecanla beklediği yasalar için TBMM Genel Kurulu 'nun toplanması bekleniyordu. 

Son olarak geçtiğimiz hafta 23 Nisan günü Toplanan Genel Kurul , Çocuk Bayramı nedeniyle herhangi bir konuyu görüşmedi. 23 Nisan oturumunun ardından kapanan meclis yarın açılacak. 30 Nisan 2019 günü toplandı ve Genel Kurul 'un ilk gündemi belli oldu. 

ULUSLARARASI ANLAŞMALAR GÖRÜŞÜLECEK

Edinilen son dakika bilgilerine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu , bu hafta Uluslararası anlaşmaları görüşecek. Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan uluslararası anlaşmaların görüşülmesi ve onaylanmasına ilişkin yasa teklifleri  yarındna itibaren TBMM Genel Kurulu ’nda görüşülecek.

1 MAYIS DA TATİL

Genel Kurul, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ nde çalışmasına ara verecek. Haftanın Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinde toplanan Genel Kurul , 2 Mayıs günü yine toplanacak.

YASALAR GECİKİYOR

Milyonlarca kamu personeli, yeni askerlik sistemini bekleyenler ve af tasarısını bekleyenler , bu hafta açıklama bekliyordu. Ancak bu hafta uluslararası anlaşmaların görüşüleceği bilgisi geldi. 

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar ise maduriyetlerinin giderilmesi ve EYT yasasının çıkmasını bekliyor. Bu konuda henüz bir düzenleme gündemde değil. TBMM 'nin açılması ile gelen açıklamalar, EYT 'de yol haritasını belirleyecek. 

EK GÖSTERGE, YENİ ASKERLİK VE AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN  MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN