Mahkemeden Melih Gökçek'e Şok!

T.C. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare üyesi Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek arasında geçtiğimiz yıllarda yaşanan 'Ankarayı parsel parsel satma' iddialarının da yer aldığı gerginliğe ilişkin mahkemeden flaş karar.

Mahkemeden Melih Gökçek'e Şok!

Arınç, 2017 yılında Gökçek'e yönelik yaptığı paylaşımlarda eski ABB Başkanı Gökçek ile ilgili, "Yalancı , iftiracı, çirkef, ahlaksız, altı kirli, üç harfli" ifadelerini kullanmış, söz konusu ifadeler Gökçek tarafından mahkemeye taşınmıştı. Gökçek'in o dönem ABB Başkanı olduğuna atıfta bulunan mahkeme, Gökçek'in 'Şok edebilecek eleştirilere' açık olması gerektiğini belirterek tazminat davasının reddine karar verdi. Oy birliği ile alınan kararın gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: 

Davacının Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatı nedeniyle normal koşullardan daha ağır hatta şok edici eleştirilere açık olması gerektiği, dava konusu paylaşımlarda davacının kişilik haklarının hedef alınmadığı, tartışılmasında kamusal yarar bulunan konuların ifade edildiği, tarafların siyasi kimlikleri düşünüldüğünde, ifadelerin sert de olsa eleştiri sınırları içinde kaldığı, ifade özgürlüğünün sınırlandırılması koşulları bulunmadığı kanaatine varıldığından ilk derece mahkemesinde davanın reddine bir isabetsizlik görülmediğinden davacının istinaf başvurusunun esastan reddine oy birliği ile karar verildi.