Lütfü Türkkan: Emeklilikte Yaşa Takılanlara Sözümüz Var

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'na gelen emeklilikte yaşa takılanlar kanun teklifiyle ilgili söz aldı.

Lütfü Türkkan: Emeklilikte Yaşa Takılanlara Sözümüz Var

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun İYİ Parti'nin her zaman gündeminde olduğunu, MHP, AK Partinin de, CHP'nin de, HDP'nin de bu konuyla ilgili çalışma yapması gerektiğini söylerken, "Bu kanun teklifini imzalayan iki milletvekilinden biriyim ben. Kanunun teklif sahibi olarak teklif ettiğimiz kanunun Genel Kurulda görüşülmesi için verdiğimiz önerge hakkında grupların yaptığı konuşmaları dinledim. Aslında bu kanuna vazedilen şeyler 24 Haziran öncesi burada grubu bulunan bütün partiler tarafından milletimize vadedilen bir konu. Yani bu, çok da bizim icat ettiğimiz bir konu değil; Adalet ve Kalkınma Partisinin de Cumhuriyet Halk Partisinin de HDP'nin de MHP'nin de bizim de emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesiyle ilgili millete sözümüz var. Bu kanun bu saikle hazırlandı." dedi.

MHP'li Akçay'ın teklifi MHP grubunun reddedeceğine yönelik açıklamasına da değinen Türkkan, "Bu kanunun eksiklikleriyle ilgili söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili arkadaşımız, bununla ilgili söyleyeceğim teknik şeyler var: Bir kere bu kanun, erken emeklilikle değil, sigorta olduğu dönem kendisine vadedilen, emeklilik hakkı gasbedilen vatandaşlarla alakalı. Yani adamın emekliliğe hak kazandığı tarihte yeni bir kanunla geçmişte elde ettiği hakkı ortadan kaldırmış oluyor, bu onun telafisine yönelik bir kanun Buna rağmen, kanunda eksik gördükleri maddelerle ilgili, her kanunda olduğu gibi değişiklik önergeleri verirler ve bu değişiklik önergeleriyle bu kanun kendilerinin izah ettikleri meselelerin çözümü yolunda da düzenlenebilir. Aslında, bu kanun, şu anda Genel Kurulda bulunan bütün siyasi partilerin bir samimiyet testinden geçmesine vesile olacaktır, az sonraki oylama bunun tecellisine yol açacaktır. Biz bu hadiseyi böyle değerlendiriyoruz, destek veren bütün gruplara teşekkür ediyoruz." dedi.

Teklif MHP ve AK Partili milletvekillerinin red oyu kullanmasından dolayı reddedildi.

MHP'Lİ AKÇAY NE DEMİŞTİ?

İYİ PARTİLİ METİN ERGUN'UN EYT KONUŞMASI