Londra'da Cami yakınında kamyonet çok ayıda yayayı ezdi: 1 ölü

Londra'da bir kamyonet cami yakınında bulunan yayaların arasına dalarak çok sayıda kişiyi ezdi. İşte detaylar

Londra'da Cami yakınında kamyonet çok ayıda yayayı ezdi: 1 ölü

Son dakika haberi Londra’dan geldi. Alınan bilgilere göre Londra’da Finsbury Park Camisi yakınında bir kamyonet, kalabalığın arasına daldı. Cami yakınında bulunan kalabalığa dalan kamyonet, çok sayıda kişiyi ezdi. Konu ile ilgili açıklama yapan İngiltere Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Harun Khan’a göre kamyonetin kasıtlı olarak kalabalığın üzerine sürüldüğü ve camiden çıkanları hedef aldığı belirtildi.

Yerel saatler 00.20’de meydana gelen olay ile ilgili İngiltere polisi yaptığı açıklamada sürücünün tutuklandığı ifade edildi. Yapılan açıklamanın devamında ise olay yerinde 2, hastanelerde de 8 kişinin tedavisinin devam ettiği belirtildi. Tedavisi devam edenlerden 1'i tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Potansiyel Terör Saldırısı

İngiltere Başbakanı Theresa May tarafından olay ile ilgili bir açıklama geldi ve polisin olayı "potansiyel terör saldırısı" olarak ele aldığını ifade etti. Öte yandan May yaptığı Kralbet açıklamanın devamında olaya tepki verilmesi adına acilen toplantı düzenleyeceği açıkladı.

İşçi Partisi Lideri Bölgede

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, kendi seçim bölgesinde meydana gelen saldırının hemen ardından olay yerine giderek, polis ekipleri ile cami yönetiminden olay ile ilgili bilgi aldı. Bölgede açıklamalarda bulunan Jeremy, yaşanan olay karşısında şok olduğunu ve düşüncelerinin olaydan etkilenenlerle birlikte olduğunu açıkladı.

Camiden Çıkanlar Kasıtlı Hedef Alındı

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İngiltere Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Harun Khan, olayın Finsbury Park Camisinin yaklaşık 150 metre yakınında bulunan Muslim Welfare House adlı Müslüman tolum merkeszinin önünde meydana geldiğini belirtti.

Khan yaptığı açıklamanın devamında camiden çıkanların kasıtlı olarak hedef alındığını belirterek basın mensuplarına, "Geçtiğimiz haftalar ve aylarda, Müslümanlar birçok İslamofobi olayına maruz kaldı ve bu, şu ana kadarki en şiddetli tezahürüydü" açıklamasını yaptı ve cami çevresinde güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğini vurguladı.

Barışçıl İlişkiyi Bozmaya Çalışıyorlar

Müslüman Birliği tarafındna yapılan açıklamanın devamında İngiltere’deki Müslümanların saldırı nedeniyle derinden üzüntü yaşadığı belirtilirken çeşitli zorluklar içinde kurulan barışçıl ilişkinin bozulmasının hedeflendiği vurgulandı. Olay hakkında spekülasyonlar yapmanın kimseye faydası olmayacağının altını çizen Konsey, olayın çözülmesi ve adaletin sağlanması için herkesin sorumlu olduğunu belirtti.

Kamubulteni.com  | Ankara