Liseli Öğrencilerden Kur’an-ı Kerim’e Büyük Saygısızlık

Türkiye, Antalya Serik’te yaşanan bir olayla sarsıldı. Liseli öğrencilerden Kur’an-ı Kerim’e büyük saygısızlık yapıldı. MEB’den son dakika açıklaması geldi.

Liseli Öğrencilerden Kur’an-ı Kerim’e Büyük Saygısızlık

Antalya Serik’te bir lisede yaşanan görüntüler infial yaşattı. Görüntülerde bir liseli öğrencinin Kur’an-ı Kerim’i havaya fırlattığı, başka bir öğrencinin ise Kur’an-ı Kerim’i tekmelediği görüldü. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler büyük tepki çekti. Öğrenciler disipline sevk edilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Yaşanan bu dehşet görüntülerden sonra okul yönetimi acil olarak toplanarak öğrencileri disiplin kuruluna sevk etti. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili müfettiş görevlendirildiği, 4 öğrencinin disipline sevk edildiği ve okul hakkında da idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

MEB’den Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada "Bir lisemizde öğrencilerin sınıfta Kur'an-ı Kerim'e yönelik kabul edilemez davranışlarda bulunduğuna ilişkin sosyal medyaya yansıyan olayla ilgili öğrencilere disiplin işlemleri başlatılmıştır.

Söz konusu olaya ilişkin ayrıca ivedilikle Bakanlık müfettişi görevlendirilerek inceleme ve soruşturma da başlatılmış olup süreç, Bakanlığımızca yakinen takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur’’