LGS'ye girecek öğrencilere kötü haber! Artık bunun için 50 TL ödeyecekler

2 Haziran Pazar günü milyonlarca öğrencinin ter dökeceği LGS sınavından önce öğrencilere kötü bir haber geldi. İşte detaylar haberimizde…

LGS'ye girecek öğrencilere kötü haber! Artık bunun için 50 TL ödeyecekler

Milyonlarca öğrencinin hazırlandığı LGS sınavı öncesi öğrencileri ve velileri şok edecek bir zam geldi. Detaylar haberimizde…

hülya

SINAVA İTİRAZ ETMEK BİLE ZAMLANDI! LGS ÖĞRENCİLERİNE BÜYÜK ŞOK!

Millî Eğitim Bakanlığı, Ortaokula Geçiş Sistemi (LGS) 2024 kapsamında yapılacak merkezi sınav başvuru evrakları ve kayıt talimatlarını yayınladı. Ancak sınava ilişkin itirazlara ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Sınava itiraz etmek isteyen öğrencilerin talep ettiği ücret 30 liradan 50 liraya çıkarıldı.

Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretime Geçiş Sistemi (LGS) 2024 kapsamındaki merkezi sınava ilişkin belgelerde ve kayıt talimatlarında deprem bölgelerine özel uygulamaya yer vermemişti.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN İMKAN TANINMADI

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş'ta yoğunlaşan 6 Şubat depremi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki 8'inci sınıf öğrencileri, istekleri doğrultusunda diğer illerde sınava girme olanağına kavuşmuştu.

İTİRAZ ETMEK BİLE ZAMLANDI

Ayrıca bu yıl LGS'ye katılmak isteyen tüm adaylar, önceki yıllardan farklı olarak elektronik ortamda başvuru yapacak. Sınav itiraz ücreti de 30 liradan 50 liraya çıkarıldı.