KYK Kredi Borçlarının Tamamı mı Silinecek , Faizler Mi Silinecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı KYK Kredi borçlarına yönelik düzenleme açıklamasının etkileri sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir toplantıda KYK kredi borçlarına ilişkin gençlerin lehine olacak bir düzenlemeye gidileceğini söylemiş, düzenlemenin TBMM'deki bütçe görüşmelerinden sonra netleşeceğini söylemişti.

KYK Kredi Borçlarının Tamamı mı Silinecek , Faizler Mi Silinecek?

KYK Kredi Borçlarının Tamamı mı Silinecek , Faizler Mi Silinecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı KYK Kredi borçlarına yönelik düzenleme açıklamasının etkileri sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir toplantıda KYK kredi borçlarına ilişkin gençlerin lehine olacak bir düzenlemeye gidileceğini söylemiş, düzenlemenin TBMM'deki bütçe görüşmelerinden sonra netleşeceğini söylemişti. Borçların silinme sürecinin olabileceğini belirten Erdoğan'ın açıklamaları, KYK Kredi borçlarının tamamının mı silineceği, yoksa faizlerin mi silineceği tartışmalarını beraberinde getirdi. KYK kredi borçlarını ödeyen gençler, borçların tamamının silinmesinin haksızlık olacağının , faizlerin silinmesinin gerektiğini söylerken, işsizlik yüzünden borçları ödeyemediğini belirten bazı borçlular ise KYK borçlarının tamamının silinmesini istediklerini söylüyor. Hazine ve Maliye Bakanı bundan 2 hafta önce konuya dair yaptığı açıklamada, faizlere dönük konuşmuş, faizlerin silinebileceği sinyalini vermişti. AK Parti kaynakları da KYK kredi faizlerinin silinmesine yönelik çalışma olduğunu, borçların tamamının silinmesinin söz konusu olmayacağını vurguluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü açıklamasında şunları söylemişti: 

Değerli arkadaşlar, bu şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da tabi inşallah atacağız. Tabi burada özellikle kredi konusundaki derdimiz bizim istiyoruz ki tabi krediyi her müracaat eden alıyor ama daha sonra ödemek üzere alıyor. Burs konusu ödeme sorunu yok. Böyle bir durum var. Bu atılacak adımda tüm borçlu olanların , beklentiniz biliyorum. Borçların silinmesi süreci olacaktır. Burada başka tercih gündeme gelecektir. Kredi olayı ya kalkacak ya sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışması , değerlendirmelerini yapıp ona göre adımları atacağız.

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

DÜŞÜNCELERİNİZİN HABERLEŞMESİNİ , GÜNDEME GETİRİLMESİNİ TALEP EDİYORSANIZ, KAMU BÜLTENİ TWİTTER SAYFASINI TAKİP EDEREK, BURADAN ÖZEL MESAJLA BİZE DÜŞÜNCELERİNİZİ AKTARABİLİRSİNİZ.